Wensenboom

Een wens te ver

bijgewerkt op 15-05-2024 09:36

Met ons initiatief "de wensenboom"  proberen we de gezinnen die we helpen een platform te geven om zelf d.m.v. de "wensen" aan te geven waar zij echt behoefte aan hebben wat buiten onze hulpmogelijkheden valt. Wij kunnen misschien niet overal mee helpen maar wellicht kan 1 van jullie het wel.  Samen staan we een stuk sterker dan alleen.

Vaak gaat het om kleinere wensen zoals kleding, een dagje uit of een stofzuiger maar soms ook grotere wensen zoals op dit moment de naamswijziging van een tienermeisje of de kosten van een container voor een senior die een nieuwe start nodig heeft.  In de wensenlijst staan dan ook diverse kleine en grote wensen van ouders, kinderen, zwerfjongeren of senioren die hulp van ons ontvangen in de hoop ze te kunnen matchen aan een sponsor.  

 

Kun en wil je helpen met 1 van de wensen in de lijst? Neem gerust even contact met ons op via Tel.nr.: 06 - 49717461 of 1kleingebaar@gmail.com.  Zo maak je met jouw spullen of donatie een ander die het financieel zwaar heeft ontzettend blij.

 

Een klein gebaar van de 1 brengt soms een ontzettend groot plezier bij een ander. 

Samen maken we het verschil.


Hoe werkt het?

Help je mee?

Een wens sponsoren kan op diverse manieren:

  • Doneer hetgeen wat gewenst word in materialen                                                                       (bijvoorbeeld een fiets, kleding, wasmachine, cadeaukaart of dergelijke)
  • Financieel                                                                                          Wil je een wens helpen vervullen kan dat door het bedrag (of een deel ervan) over te maken via tikkie of  op NL57ABNA0511290608 o.v.v welke wens je wilt helpen vervullen. 
  • Doneer je tijd of dienst                                                            Voor sommige wensen is een tuinman, schilder, klusjesman of dakdekker nodig. in dat geval zijn we al heel blij met het doneren van je tijd. Zou je graag je tijd en moeite inzetten om te helpen stuur dan even een berichtje en we nemen z.s.m. contact met je op. We zijn met helpende handjes altijd erg blij voor de gezinnen die we helpen.


Wensen van 1 Klein Gebaar gezinnen

Voor de meeste onder ons is het heel vanzelfsprekend.

Gaat de wasmachine of koelkast stuk laten we hem repareren of kopen een nieuwe. Wanneer 1 van de kinderen een andere fiets nodig heeft of uit zijn of haar tenue is gegroeid bestellen we een grotere maat.

 

Maar dit is niet voor iedereen zo gemakkelijk.  Binnen ons eigen Groot Venlo groeit maar liefst 1 op de 10 kinderen op in armoede. Voor deze gezinnen is een andere fiets, nieuwe kleding en andere dure aankopen zo goed als onmogelijk. Voor een deel van deze mensen kunnen we fondsen aanschrijven als Stichting Leergeld of Allekinderendoenmee, een ander deel valt helaas nog steeds tussen wal en schip en word niet geholpen. Daarom doen we wat we kunnen, gewoon zoals altijd. Samen.

Dankzij deze wensenboom mochten we zo samen de afgelopen 3 jaar al meer dan 400 wensen vervullen van mensen waar het thuis financieel zwaar is.

 


Hieronder vind je alle wensen op een rijtje. Staat er in behandeling bij dan is deze wens onderweg naar ons of zijn we in gesprek met iemand die heeft aangegeven de wens te willen vervullen. 

 

Bij sommige wensen staat een betaallink. Deze wensen kun je ook ondersteunen met een bijdrage naar keuze. 

De wensenlijst wordt iedere dag bijgehouden.  Nieuwe wensen die zijn binnengekomen worden iedere 2 weken aangevuld op de website en gedeeld op social media. Noodgevallen worden zo nodig meteen geplaatst. Op die manier kunnen we hopelijk meteen ingrijpen en samen helpen waar nodig is.


Wens 150

Naar de bios

Wenser: Fatima

Datum: 07-05-2024

Wens: 3x bioscoopkaartje om mijn dochters 14de verjaardag te vieren met haar 2 BFF's. Ze is 21 mei jarig maar de bewindvoerder hield dit keer onze kinderbijslag in. daarvan had ik haar een leuk klein feestje willen geven.

wens 152

Zitzak meisje

Wenser: Lisa

Datum: 07-05-2024

Mijn dochter is 4 juni jarig en ze zou heel graag een mooie zitzak hebben voor haar verjaardag. Nou heb ik even gekeken maar die dingen zijn zo duur. Is er toevallig iemand die de zijne niet gebruikt en em een mooi plekje wil geven? mijn dochter zou er erg voorzichtig mee zijn en heel blij.Wens 194

Studio om eigen afscheidsnummers op te nemen

Wenser: Moon

Wens: eigen afscheidsnummers opnemen

Datum: 15-05-2024

 


wens 153

Stoomreiniger

Wenser: Lian

Wens: stoomreiniger voor de vloer enzo

Datum: 07-05-2024

Mijn grootste wens is een stoomreiniger om beter en gemakkelijker te kunnen poetsen. Mijn spierkracht is met bijna 53% afgenomen het afgelopen jaar en poetsen is een pijnlijke ramp iedere keer terwijl ik toch graag mijn huis schoon heb. Een stoomreiniger zou de oplossing zijn maar deze zijn zo duur. 

wens 155

Verf slaapkamer zoon

Wenser: Joyce KD

Wens: verf 

Datum 07-05-2024

Heeft iemand nog een blik neutrale verf over wat ik zou mogen gebruiken voor mijn zoons kamer? Het is echt weer eens nodig maar daar is komende tijd geen ruimte voor.wens 149

Naamswijziging tienerdochter

Wenser: C.K 

Wens: Naamswijziging dochter

Datum: 07-05-2024

Mijn dochter heeft al 8 jaar geen contact met haar biologische vader. Ze zou graag haar achternaam willen wijzigen en hetzelfde heten als de rest van haar gezin maar dit is financieel niet haalbaar. De kosten zijn 835 euro, we zijn al door alle criteria gegaan en komen in aanmerking alleen het bedrag is zo ontzettend hoog. Dat hebben wij niet. Zou iemand mijn dochter en mij kunnen helpen ?

 

Groetjes van een mama die een blije en gelukkige dochter wil.

 

Een bijdrage doen aan de wens van CK kan via:

https://tikkie.me/pay/dmbnpl5demsin1of8rek

 (Deze link is geldig t/m 28 mei 💙)

Voor deze wens is 175,00 gedoneerd (15/5/2024)


Deze Wens Is Vervuld

danskamp

Wenser: Sophie (10)

Wens: mee op danskamp

Datum: 04/05/2024

Ik heb nu 3 keer gekeken of ik t leuk vond op dansen en het is heel heel leuk. al mijn vriendinnen zitten er ook op dus mocht ik eerst 3x met hen mee en het is echt leuk. 

De dansjuf zei dat als mama het goed vond ik ook mee op kamp mag al ook al wordt ik pas na de zomervakantie aangemeld bij de nieuwe groep.  Maar mijn moeder zegt dat we er het geld niet voor hebben.

 

Het danskamp van Sophie kost 40,00

Voor deze wens is al 12,50 overgemaakt (15-05)

wens 147

Voetbalschoenen maat 36/37

Wenser: M.S.

Wens: voetbalschoenen maat 36/37

Datum: 07-05-2024

Heeft iemand nog een paar voetbalschoenen maat 36,5 of 37 staan die we zouden mogen voor mijn dochter? ze heeft een groeispurt gehad terwijl we eigenlijk nog een seizoen met deze schoenen moeten doen. we krijgen pas volgend seizoen weer nieuwe van Sportfonds maar ze is ze echt ontgroeit.wens 144

containerkosten

Wenser: Marina (21)

Wens: hulp met de containerkosten voor mijn moeder

Datum: 07-05-2024

Hoi lieve mensen, ik schrijf deze wens voor mijn moeder omdat ik haar wil helpen. Mijn vader is heel lang ziek en aan huis verzorgd geweest. Mijn moeder zorgde voor alles ook toen ik ging leren in rotterdam. Nooit liet ze doorschemeren wat het haar kostte of dat ze hulp nodig had. Mijn vader verzamelde vroeger van alles van sigarenbandjes tot de juiste soort motoronderdelen en toen hij overleed bleef alles staan. in emmertjes en doosjes verplaatste ze alles naar de stal waar ze er niet meer naar omkeek. Sinds een paar maanden heeft ze een leuke vriendin leren kennen waarmee ze 2x per week gaat lopen enz.  die helpt haar met opruimen en van alles. Afgelopen weekend brachten ze het gesprek op de spullen in de stallen. Het moet echt weg. op een paar dingen na van ons pap.  De bruikbare spullen zullen naar de stichting gaan. Daar doen ze nog goed. Het metaal wordt opgehaald en ook de rest wat stort is zal weg moeten en sjouwen kunnen mijn huisgenoten en ik wel maar zo'n grote container kan ze nooit betalen. Zou iemand bereid zijn haar of eigenlijk ons hiermee te helpen? we zijn met iedere tip, idee of bijdrage even blij om mams huis weer van haar te maken zodat ze er van kan maken wat zij wil zonder zich zorgen te maken over de rommel die overal uit ieder hoekje  opduikt.

 

Wil je Marina en haar moeder helpen kan dat via: 

https://tikkie.me/pay/j9npu8j0ga5j04fjdpad

(Deze link is geldig t/m 28 mei)

 

Voor deze wens is al 165,00 overgemaakt (15/05 09:41)

Er is nu nog 125 euro nodig om deze wens te kunnen vervullen en de mama van Marina een nieuwe start en een schoon huis te geven.


wens 137

ID's kinderen

Wenser: Sylvia

Wens: 3x identiteitsbewijs kinderen

Datum: 07-05-2024

Voor mijn kinderen moet ik voor school eigenlijk al een tijdje een id halen maar ik kan ze niet betalen. Ik heb 60 euro per week en daar moeten we met zijn vieren alles van doen dus 40 euro per persoon voor een identiteitsbewijs kan ik gewoon echt niet missen.  Ik heb contact gehad met de gemeente omdat ze zeiden dat er een waardebon was waarmee je de id's gratis kon krijgen voor je kinderen als je minima bent maar omdat ik zelf werk heb ik 3,80 per week teveel om geholpen te worden. kan iemand mij helpen? of tips misschien?

Wens 141

zwemmen met mn vriendinnen

Wenser: Julia (12)

Wens: Ook een keer mee zwemmen bij de lommerbergen

Datum: 07-05-2024

Mijn vriendinnen gaan iedere 3 van de maand zwemmen bij de lommerbergen. Hun tante werkt daar dus kunnen zij zo naar binnen en ik zou heel graag een keer mee willen maar de kaartjes zijn veel te duur voor ons.wens 98

kosten besnijdenis

Wenser: Renee 

Wens: besnijdenis zoontje

Datum: 21-03-2024

Graag hoop ik dat jullie ons kunnen helpen met onze wens.

Wij zouden heel graag onze zoon laten willen besnijden alleen hebben wij het geld daar niet voor en de verzekering vergoed het niet zonder medische reden. Hij wordt nu ouder en als hij te oud is kan het hem ook pijn doen en dat wil ik niet voor em. Dus misschien zouden we dit als wens mogen plaatsen?

 

Een bijdrage doen aan de wens van Renee kan via https://tikkie.me/pay/j0fiehaubp33ctp74ltc

(deze link is geldig tot 28 mei)

 

Voor deze wens is al 115,- gedoneerd (15-05-2024).

Er is nog 225,- nodig om deze wens te vervullen. Samen mochten we al een heleboel kleine en grote wensen vervullen. wil je De wensen die in 2024 al zijn vervuld even terugkijken? Hier staan ze allemaal op een rijtje