Hoe kom je in aanmerking voor hulp?

De gezinnen die bij ons terecht kunnen komen niet in aanmerking voor de regulaire hulpregelingen van de gemeente en voedselbanken. Zij vallen zogezegd tussen wal en schip. Ruim 85/90 procent van de mensen die bij ons terecht komen worden aangemeld door hulpverleners van organisaties en hulpinstanties zoals Exodus, Incluzio, Wel.kom, PSW, of wijkcoaches die net als wij proberen te helpen waar ze kunnen. Hulpverleners die met hun hulpvraag nergens anders terecht kunnen.

 

De rest van de gezinnen meldt zichzelf aan via de website of mail. In beide gevallen word er besloten op basis van een uitgave en inkomenscontrole. Samen wordt er gekeken waar het stelselmatig fout gaat en zo nodig wordt het gezin doorverwezen naar een hulpverlener. In de tussentijd dat zij werken aan hun financiële problemen helpen wij waar we kunnen met kleding, speelgoed en de andere projecten en initiatieven.

 

Download het inschrijfformulier en de uitleg over onze werkwijze. Stuur het ingevuld terug naar 1kleingebaar@gmail.com en 1 van onze vrijwilligers neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om te bekijken of en wat we voor jullie kunnen betekenen.

Downloads

Download
1 Klein Gebaar inschrijfformulier gezinnen
1 Klein Gebaar Inschrijfformulier 2024_2
Adobe Acrobat document 64.7 KB
Download
Formulier hulpaanvraag hulpverlener
Hulpaanvraag Hulpverlener .pdf
Adobe Acrobat document 69.7 KB
Download
Uitleg gezinnen
Uitleg gezinnen (1).pdf
Adobe Acrobat document 178.3 KB

Vragen over de aanmelding of het formulier?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.