Wat doet Stichting 1 Klein Gebaar

 

1 Klein Gebaar ondersteund gezinnen (en andere huishoudens) van Groot Venlo tot Roermond e.o. die het financieel niet redden maar helaas niet in aanmerking komen voor de hulpregelingen van de gemeente, algemene hulpdiensten en/of voedselbank.

Ze vallen zogezegd tussen wal en schip en ontvangen daardoor vaak niet de hulp die ze nodig hebben.

Met kleding, speelgoed, verzorgingsproducten en andere spullen helpen we waar we kunnen in de strijd tegen de verborgen armoede. Daarnaast proberen we d.m.v inzamelingsacties te zorgen dat  al deze kinderen een leuk cadeaupakketje krijgt voor de o zo belangrijke kinderfeestdagen zoals Pasen en Sinterklaas.

 

Dit kunnen we natuurlijk niet alleen. Dat doen we samen met de lieve mensen, samenwerkingspartners en ondernemers om ons heen. De mensen die onze initiatieven een warm hart toedragen en regelmatig hun kasten, voorraad of magazijn opruimen en ze delen met mensen die het niet redden. Samen maken we het verschil.

Vrijwilligers

1 Klein Gebaar werkt volledig op ervaringsdeskundigen en vrijwilligers, die zijn van groot belang voor onze kleine organisatie. Ze helpen met alle voorkomende taken in de kledingafdeling, het sorteren en verspreiden van speelgoed en het begeleiden van activiteiten die we organiseren. 

Maar ook met het aanvragen voor organisaties zoals Stichting leergeld, sport/cultuur fonds, Linda foundation e.d.


Doelstelling

De doelstelling van 1 Klein Gebaar is meerledig:

  • Ondersteunen van gezinnen (en sinds kort ook senioren) die het financieel niet redden door middel van kleding, schoenen, speelgoed en projecten zoals de verjaardagsdozen maar ook de sinterklaas en kerstpakketten.
  • Bewustwording creëren  voor het bestaan van deze groep mensen.
  • Ondersteunen van organisaties en hulpverleners die zich in deze omgeving inzetten voor de enorme groep kinderen die opgroeien in kwetsbare leefomstandigheden zoals armoede.
  • Verbeteren van de (materialistische) thuissituatie van kinderen die opgroeien in armoede d.m.v. het vervangen van meubeltjes en klein huisraad.
  • Ondersteunen van moeders d.m.v. babypakketten, babykleding, verzorgingsartikelen en soms zelfs de complete babyuitzet. Tienermoeders voor verbindingen in contact brengen met lotgenoten  en ervaren moeders.

 

Doelgroep

De doelgroep die we helpen zijn huishoudens die het financieel niet redden, maar met hun hulpvraag nergens anders terecht kunnen.

  • Gezinnen die tussen wal en schip vallen wat betreft de hulpregelingen van gemeente of voedselbank.
  • Kinderen die opgroeien in armoede of andere kwetsbare leefomstandigheden.
  • Senioren/alleenstaanden die het financieel niet redden en niet in aanmerking komen voor andere hulp.
  • Kinderen die in woongroepen en begeleid wonen opgroeien en waarvoor de hulp niet adequaat geregeld is.

Werkgebied

Het werkgebied van Stichting 1 Klein Gebaar is Groot Venlo en de omliggende steden en dorpen tot Roermond e.o.

 

Algemeen beleid

.

Persoonlijke Visie

Eigenlijk is het heel simpel.

We leven in een prachtig welvarend land wat in principe zelf voor zijn inwoners zou kunnen zorgen en voor een groot deel van de inwoners doen ze dat ook. Helaas is dat nog steeds niet zo in het armoedebeleid en alhoewel we steeds een stapje dichterbij komen zijn er nog steeds mensen die tussen wal en schip vallen.

 

Dus zolang die mensen nog niet geholpen worden door onze regering, gemeentes en hulpregelingen zullen er altijd organisaties als de onze blijven bestaan die helpen waar ze kunnen. Hun tijd, hart, diensten en talent inzetten om hen te helpen die zij vergeten.. Zou het goed geregeld zijn voor iedereen, ook de gezinnen die wij helpen, zouden organisaties als de onze niet hoeven bestaan. We doen dit met ontzettend veel liefde en plezier en dat zullen we vast ook nog vele jaren blijven doen. Dat neemt echter niet weg dat er betere hulpregelingen zouden moeten zijn voor hen die er tussen vallen.

 

Maar dat lieve mensen is maar onze persoonlijke mening en visie.

Tot die dag komt helpen we waar we kunnen met wat we hebben en van alle lieve mensen krijgen om mee te helpen.