Initiatieven 1 Klein Gebaar


1 Klein Gebaar heeft met haar vrijwilligsters de afgelopen diverse initiatieven opgezet, allemaal met 1 gemeenschappelijk doel: Gezinnen helpen die in armoede leven en niet in aanmerking komen voor de hulpregelingen van gemeentes en voedselbanken. Zij vallen tussen wal en schip. Gezinnen die bij ons ingeschreven staan helpen we met kleding, speelgoed verzorgingspakketten en andere initiatieven terwijl zij werken aan hun financiële problemen. Samen werken aan een betere toekomst.

En ondanks dat we ondertussen heel wat initiatieven hebben lopen, allemaal stuk voor stuk even waardevol, zijn de drie belangrijkste toch wel de inzamelingen voor Kleding, speelgoed en babyspullen.  Dat is de basis van alles en zorgt ervoor dat niemand ooit zonder goed passende kleding of schoenen hoeft te lopen, baby's opgroeien met een goede start en kinderen kunnen spelen met speelgoed wat bij hun ontwikkeling past. 

Meer lezen over onze initiatieven?


Kleding

Met onze kledingafdeling zorgen we ervoor dat we het hele jaar door kunnen helpen met goed passende kleding, schoenen en jassen. D.m.v. onze kleding Drive by kledinginzamelingsdagen zamelen we hiervoor het hele jaar door kleding, jassen, sportkleding en schoenen in.

Speelgoed

Het hele jaar zamelen we nieuwe of zgan nieuw speelgoed in voor de gezinnen die we helpen. Speelgoed met teveel gebruikerssporen verdelen we meteen. De rest bewaren we voor verjaardagen, de zomerpakketten en Sinterklaas.Tender & Care

D.m.v. het inzamelen van beauty- en verzorgingsproducten helpen wij 4x per jaar met een Tender & Care verzorgingspakket. 

Sinterklaas

Sinterklaas. Het grootste kinderfeest van Nederland. Samen toeleven tot dat ene moment. Mooie kleurplaten en tekeningen in de schoen. Pietenpret met sinterklaas en natuurlijk cadeautjes..

 

Helaas is dit niet voor ieder kindje zo vanzelfsprekend. 1 op de 8 kinderen in Groot Venlo groeit op in armoede.  En veel van die kinderen zijn bang dat de goed heiligman misschien wel hun huisje voorbij rijd. Gewoon omdat er niet zoveel centjes zijn... Daarom organiseren wij ieder jaar een grote speelgoedinzamelingsactie om te zorgen dat ieder kind een leuk pakketje krijgt van de Sint.

 Menstruatie uitgifte punt

armoedefonds

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis soms geen geld voor menstruatieproducten.  

Het Armoedefonds stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP’s (menstruatieproducten uitgiftepunten).  Hiermee bereikt het armoedefonds nu zo’n 70.000 meisjes/vrouwen in Nederland.

1 Klein Gebaar

activiteitenteam

Samen met de mensen van ons activiteitenteam maken we van iedere kinderactiviteit een feestje voor de gezinnen die we helpen. Van de paashaas tot prinsessen, ridders en draken... Ons activiteitenteam zorgt voor alle  mascottes en kinderpret tijdens de voor kinderen o zo belangrijke feestdagen zoals hun verjaardag, Pasen en Sinterklaas.  Babyspullen

Een baby, een nieuw leven wat in je groeit. Geluk, liefde maar ook nieuwe angsten en zorgen voor je kleintje zijn gevoelens waar iedere ouder mee kampt. Maar tel daar eens de zorgen bij als je het financieel al zwaar hebt en je onverwachts zwanger bent. Heeft de kleine vanaf de geboorte wel alles wat hij of zij nodig heeft? Een bed om in te slapen, kleding, luiers, verzorgingsspullen? Een goede start is zo belangrijk...

 

We proberen zo'n mama haar zorgen te verlichten door te helpen met een leuke babyuitzet, kraampakket, babykleding en andere spullen die zo'n klein wezentje nodig heeft bij elkaar te zoeken uit de spullen die het hele jaar door hier worden afgegeven door de lieve mensen uit ons netwerk.

 

Samen maken we het verschil.