Een wens voor mezelf.

Een werkruimte voor  Stichting 1 Klein Gebaar

19/11/2023

Iets minder dan 8 jaar doen we dit nu en we helpen met veel plezier en liefde waar we kunnen met de kleding, speelgoed, donaties en andere spullen die we krijgen van de lieve ondernemers en mensen in onze netwerk die onze kleine stichting een warm hart toedragen. In die 8 jaar werd de groep mensen die we hielpen steeds groter en alhoewel we met alle liefde iedereen willen helpen die het nodig heeft zijn we op een punt gekomen dat de ruimte die we hebben om mee te werken te klein is om het aantal gezinnen, senioren en zwerfjongeren die op onze hulp tellen de komende jaren te blijven helpen. Iedere week komen er meer hulpverleners, spoedsituaties en gezinnen bij en we hebben gewoon niet meer de plek om het allemaal te doen.

 

Er is meer ruimte nodig. Meer ruimte voor kleding, speelgoed, verzorgingsproducten en andere spullen maar ook voor de koelingen voor het voedsel wat we voor onze gezinnen krijgen en de verdeling van alle kleding.. Het worden er steeds meer en ik heb niet meer de ruimte om ze allemaal snel genoeg te kunnen helpen zonder dat we dag en nacht zouden doorwerken. Het worden er steeds meer en ik ben doodsbang dat er op een dag in de nabije toekomst een moment komt waarop we nee moeten zeggen op een hulpvraag of noodoproep louter en alleen omdat we de ruimte niet meer hebben om meer helpende handjes  en vrijwilligers in te zetten, om logisch te werken met zoveel spullen en mensen. 

 

Dus vandaag doe ik iets wat ik nog nooit heb gedaan... Ik vraag iets voor mezelf.

Vanwege mijn beperkte gezondheid en er helaas geen kaboutertjes zijn die doen wat ik doe  ben ik op zoek naar een ruimte in Blerick voor een lage (of niet bestaande) huur zodat ik ook in de toekomst met hulp van onze lieve vrijwilligers zelfstandig de zorg voor onze mensen in goede banen kan leiden. Er zullen een aantal dagen in de week mensen in en uit lopen voor hulp dus het zal een plek moeten zijn waar dat mogelijk is. Wie heeft de gouden tip of misschien wel een plek waar we onze hulpruimte mogen opzetten zodat we ook in de toekomst gewoon kunnen doorgaan met het helpen waar we kunnen in ons mooie Venlo.

Mijn vrijwilligers, ikzelf en ook de mensen die we helpen zouden jullie hulp goed kunnen gebruiken om geen NEE te hoeven zeggen als het erop aankomt.  Tips en informatie mogen worden gestuurd naar info@1kleingebaar.nl 


Update 1:  16 December 2023

Het is 16 december om kwart voor 6 in de ochtend als mijn meldingen opeens afgaan en blijven afgaan. Ik weet nog dat ik dacht "Echt te vroeg nog" maar ik sta op en zet het water aan. Langzaam wordt ik wakker en terwijl ik rustig m'n kopje thee drink voor de kinderen wakker worden en het huis op de kop zetten lees ik even snel de binnengekomen berichtjes binnen. "Succes met jullie mooie werk", "Gedoneerd voor jouw hartewens", "jullie zijn toppers, gedoneerd" en  dan opeens "succes" met daarbij een donatie van 5,00. 18 berichtjes in totaal van lieve mensen om me heen die willen helpen met zoeken, tips doorsturen en een kleine of grotere donatie deden aan hoe meneer peters het in zijn berichtje noemde:  "de huur en vaste lasten pot".  In totaal is er in een paar dagen al 354,50 gedoneerd voor mijn droom en ik ben jullie enorm dankbaar voor de steun.  Dank je wel.


De gouden tip hebben we nog niet gevonden maar voel jullie vrij om me alles waarvan je denkt dat het geschikt voor ons is door te sturen. Heb je wat gevonden neem dan even contact met ons op via  06-49717461 of stuur een mailtje naar 1kleingebaar@gmail.com   t.a.v. Tamara Westheim.