Wensenboom 2024

bijgewerkt op 28-2-2024 06:22

Een wens te ver

Voor de meeste onder ons is het heel vanzelfsprekend.

Gaat de wasmachine of koelkast stuk laten we hem repareren of kopen een nieuwe. Wanneer 1 van de kinderen een andere fiets nodig heeft of uit zijn of haar tenue is gegroeid bestellen we een grotere maat. Maar dit is niet voor iedereen zo gemakkelijk.  Binnen ons eigen Groot Venlo groeit maar liefst 1 op de 10 kinderen op in armoede. Voor deze gezinnen is een andere fiets, nieuwe kleding en andere dure aankopen zo goed als onmogelijk. Voor een deel van deze mensen kunnen we fondsen aanschrijven als Stichting Leergeld of Allekinderendoenmee, een ander deel valt helaas nog steeds tussen wal en schip en word niet geholpen. 

 


Met ons initiatief "de wensenboom"  proberen we de gezinnen die we helpen een platform te geven om zelf d.m.v. de "wensen" aan te geven waar zij echt behoefte aan hebben wat buiten onze hulpmogelijkheden valt. Wij kunnen misschien niet overal mee helpen maar wellicht kan 1 van jullie het wel. Samen maken we het verschil.

Hoe werkt het?

In de wensboom plaatsen we wensen van gezinnen of senioren die hulp van ons ontvangen in de hoop ze te kunnen matchen aan een sponsor. Zo maak je met jouw spullen een ander die het financieel zwaar heeft ontzettend blij. Een klein gebaar van de 1 brengt soms een ontzettend groot plezier bij een ander. 

 

Help je mee? Een kerstwens sponsoren kan op diverse manieren:

  • Doneer hetgeen wat gewenst word in materialen                                                                                                                             (bijvoorbeeld een fiets, kleding, wasmachine, cadeaucard of dergelijke)
  • Financieel                                                                                                                                                                                                                              Wil je een wens helpen vervullen kan dat door het bedrag (of een deel ervan) over te maken op NL57ABNA0511290608 o.v.v welke wens je wilt helpen vervullen. 
  • Doneer je tijd of dienst                                                                                                                                                                                                 Voor sommige wensen is een tuinman, schilder, klusjesman of dakdekker nodig. in dat geval zijn we al heel blij met het doneren van je tijd. Zou je graag je tijd en moeite inzetten om te helpen stuur dan even een berichtje en we nemen z.s.m. contact met je op. We zijn met helpende handjes altijd erg blij voor de gezinnen die we helpen.

Wens 62

Tandprothese

Wenser: D v doesborgh

Datum: 18/02/2024

wens: een gebit

Mijn grootste wens is om weer te kunnen lachen. Na een lang ziektebed en belachelijk veel medicatie zijn mijn tanden kapot, stuk voor stuk brokkelen ze af en al jaren adviseert te tandarts het allemaal eruit te halen en voor een prothese te gaan. We hebben een offerte laten maken en gebeld met de verzekering maar ik ben niet goed genoeg verzekerd hiervoor en het deel wat ik zelf zou moeten betalen is net zo onrealistisch als geloven in de tandenfee. Dat kan ik nooit opbrengen al spaar ik 10 jaar. Ik heb een spaarcentje, alles wat ik ooit aan de kant kon leggen maar dan nog kom ik niet verder dan 300 euro en voor een compleet gebit is veel meer nodig.

 

Een bijdrage doen voor deze wens kan via: https://tikkie.me/pay/ooahiubr9gk70i8dn4v2  (deze link is geldig t/m 12 maart)

Voor deze wens is 265,00 gedoneerd (28/02/2024)

Wens 70

Eten

Wenser: marian

Datum: 20/02/2024

Wens: voedsel om de maand door te komen

Ik heb nog nooit om eten gevraagd maar nu kan ik niet anders. door een dure rekening die van mijn bank werd afgeschreven sta ik opeens op 12 euro voor de rest van de maand. Mijn loon komt pas de 14de ongeveer dus ik zit met mijn dochter nu flink in de penarie. Tamara heeft me gisteren 2 tassen gebracht. als ik extra zuinig ben halen we het daarmee tot eind van de eerste week maart. kan iemand helpen?

Wens 69

Dameskleding M

Wenser: VC

Datum:28/12/2024

Wens: leuke kleding maat M

Ik ben heel lang ziek geweest en bijna 30 kilo afgevallen. Nu pas ik in een M en kan ik eindelijk leuke leggings, jurken enzo dragen. Alles is alleen zo ontzettend duur . Heeft iemand misschien nog iets liggen wat ik mag overnemen?wens 51

Haakjesgordijnen tienermeisje

Wenser: Salhaa

Datum: 12/02/2024

Wens: slaapkamergordijnen dochter

Ik wens gordijnen met haakjes voor mijn dochters kamer. ze houd heel erg van lila, zalm, en bloemtjes maar eigenlijk is alles goed.

wens 11

gamecomputer

(onvervulde kerstwens 13)

Wenser: Zain  (15)

Datum: 08/12/2023

Wens: Gamepc of laptop

Mijn grote wens is een eigen computer om op te gamen met m'n vrienden.

 

 

Kanttekening: Zain is afgelopen jaar door zijn ouders vergeten met sinterklaas en kerst omdat ze dachten dat hij te oud was hiervoor. achteraf bleek dat hij toch wel erg teleurgesteld was en toen ik vroeg wat ie dan graag aan de kerstman had willen vragen zei hij ik vraag altijd hetzelfde maar die krijg ik nooit. Zain wilt graag een gamecomputer om ook te kunnen gamen met zn vrienden.

wens 14

oven

(onvervulde kerstwens 17)

Wenser: Jolijn

Datum: 11/12/2023

Wens: inbouwoven

Al zolang als ik me kan herinneren bak en kook ik als ik happy ben .als ik verdrietig ben  en als ik iets te vieren heb.of gewoon zomaar. 2 jaar geleden ging mijn oven stuk en vanaf dat moment ben ik al in mijn hoofd bezig deze te vervangen maar iedere keer komt er weer een financiele tegenslag of dure rekening tussen waardoor ik al tijden niet meer echt kan bakken. Van mijn ouders heb ik een airfryer gekregen maar dat is toch anders. Mijn ovenschotels passen er ook niet in en ik krijg de tijden maar niet onder de knie. 

Dus mijn grootste wens is een nieuwe inbouwoven. of ja hij hoeft niet nieuw te zijn natuurlijk. een nette tweedehands ben ik net zo blij mee.wens 60

Verblijf Ronald Mc Donaldhuis

Wenser: Eva T

Datum: 20 Feb 2024

Wens: hulp met de rekening

1,5 maand geleden ben ik bevallen van een prachtige dochter. Premature. Omdat ze nog te klein is en problemen met de zuurstof heeft ligt ze in een couveuse en logeer ik in het ronald mc donald huis erlangs. Vandaag heb ik bericht gekregen van de verzekering dat ze nog 2 weken de logeerkosten betalen maar daarna niets meer. dan staan we er alleen voor en zal ik haar hier moeten laten zonder mij. en als ze me dan nodig heeft ben ik er niet. om geld, wat we niet hebben...

ik wil zo graag blijven maar we hebben niet het geld om nog langer te blijven.  

 

Wil je Eva en Merlijn helpen en een bijdrage doen aan hun Ronald mc Donald rekening kan dat via: https://tikkie.me/pay/tdl6bfqikj6ofqld3m69  ( deze link is geldig tot 12 maart ).

 

 

Er is voor deze wens al 90,00 gedoneerd (19/02/2024) 

Er zijn voor deze wens al 21 dagen verblijf gedoneerd. (22/02/2024)

In totaal zijn er op 24 februari al 46 dagen verblijf in het Ronald Mcdonald huis gedoneerd. (28/02/2024)

 


Wens 67

1 Toverlandkaartje

 

Onze grootste wens: ieder kindje een mooi begin van de zomervakantie bezorgen. Vorig jaar gingen we voor het eerst op pad met de kinderen van 1 Klein Gebaar. Samen de zomervakantie vieren met een heerlijk dagje naar hartelust spelen met vriendjes en vriendinnetjes of natuurlijk je broertjes of zusjes. O wat was het een mooie dag.  Zo veel pret en plezier, glunderende gezichten en prachtige herinneringen. Allemaal dankzij jullie.

Kaartje voor kaartje.

 

Vorig jaar mochten we zo samen 115 kinderen een plezier doen met een heerlijk dagje uit naar Toverland. Hopelijk kunnen we ook dit jaar weer een heleboel kinderen een geweldige dag bezorgen.

 

Op dit moment zijn er nog 89 kaartjes nodig om iedereen mee te nemen.

Per kaartje hebben we  27,50 nodig. 

Daarvan kunnen wij de kinderen die we helpen een heerlijke dag Toverland bezorgen met busreis.

Daarnaast hebben we van de lieve mensen van Retrosports de toezegging dat zij ieder gedoneerd kaartje verdubbelen.  Met ieder gedoneerd kaartje maak je dus meteen 2 personen blij.

 

Help je mee? Een kaartje doneren kan via https://tikkie.me/pay/fhaprqreg0ee6o7p3kq1 (deze link is geldig tot en met 12 maart).            Update: op dit moment zijn er al 46 kaartjes gedoneerd. (24/02/2024) 


wens 10

tapijtreiniger

(onvervulde kerstwens)

Wenser: Jode

Datum 08/12/2023

Wens: tapijtreiniger

Ik ben moeder van 4 jonge kinderen, dus ik maak altijd de hele dag mijn huis schoon. Maar onlangs begon ik hevige pijn in mijn hand te voelen. steeds vaker. Mijn grootste wens is een machine om mijn banken en tapijten schoon te maken. want dat zal het voor mij een stuk makkelijker maken. omdat ik nu steeds met mijn handen over de vuilen banken en tapijten schrob. 

wens 35

Herenfiets

Wenser: Maarten

Datum: 06/01/2024

Wens: fiets

Net voor de kerstvakantie hebben ze op school mijn fiets gestolen. er zijn camerabeelden maar ze zijn niet herkenbaar en ben ik dus mijn fiets kwijt. Mijn moeder heeft niet het geld een nieuwe te kopen dus leen ik haar fiets als ze niet zelf mijn broertjes moet ophalen van school maar het grootste deel loop ik smorgens naar venlo naar school en smiddags weer terug. als iemand een fiets voor me zou hebben zou ik niet meer hoeven lopen en meer tijd hebben voor huiswerk, vrienden enz

wens 12

Tablet

(Onvervulde kerstwens 36)

Wenser: Kamar

Datum: 21/12/2023

Wens: tablet voor dochter

Mijn grote wens voor nieuwjaarsdag is om mijn dochter maria. zij heeft het sydroom van down, een tablet te geven want zij is er op school dol op.

moeder van mariadeze wens is in behandeling

Samen zwemmen

(onvervulde kerstwens 18)

Wenser: SvH

Wens: 6 kaartjes Meerdal of Lommerbergen

Goededag, graag zouden wij ook een kerstwens willen doen. Wij zouden heel graag als gezin eens samen willen gaan zwemmen bij een subtropisch zwembad. Meerdal zouden we heel graag heen willen maar de Lommerbergen zou ook helemaal fantastisch zijn.

deze wens is in behandeling

Opa's Kas

Wenser: Lucas

Wens: een groentekas voor mijn opa

Mijn opa doet altijd groenten en fruit kweken in zijn kas. Daarvan krijgen wij kleinkinderen altijd zakjes voor in de vriezer zodat we goed eten in het studentenhuis. dat doet ie al bijna 50 jaar voor alle kinderen en kleinkinderen. Nou was ik met de carnaval bij opa Plein en zag ik dat de oude kas weg was. De storm had hem vernietigd en de buren hebben hem geholpen hem op te ruimen. Hij is er helemaal verdrietig van en liefst zou ik hem een nieuwe geven maar dat kan ik niet betalen en mijn ooms vinden het niet nodig om hem er een te halen wat onzin is want hij leefde in dat ding. dag in dag uit zat ie daar. Een nieuwe kost bijna 200,00 en een beetje kan ik zelf bijleggen. Is er iemand die me misschien wil helpen met de rest? ieder eurotje is meegenomen en met "un  bietje gelök"  kan ik opa plein dan snel verrassen met een nieuwe kas.

 

Eeen bijdrage doen voor de kas van opa Plein kan via https://tikkie.me/pay/hqgea599edn60ed6vrmf (deze link is geldig tot en met 1 maart)

 

  • Er is voor deze wens al 167,50 gedoneerd (28/02/2024)

deze wens is in behandeling

Wens 31 - keuken

Wenser: Femke en Hans

wens: keuken 240m

 

Sinds een jaar zijn wij ons huis kwijt. Door omstandigheden met de erfenis  moesten we ons ouderlijk huis verkopen waar wij verbleven en sindsdien zijn wij zogezegd "huisloos". na een jaar bij vrienden en familie te hebben gelogeerd kwam een maat met de oplossing en "wonen" wij in het leegstaande oude tuinhuis achter op zijn veld. Een mooie ruime plek die we helemaal eigen mogen maken en waar we mogen blijven zolang we willen. Met hulp van materialen die we kregen van vrienden en gratis groepen is het al een waar paradijsje aan het worden. We willen niet ondankbaar zijn want we hebben onderdak, een slaapplek voor ons en de kinderen,  stromend water, een douche, toilet en verwarming in het tuinhuis. maar we zouden zo graag weer normaal kunnen koken. de afgelopen maanden koken we op een campingpit en een van pallets gefrabiceerde kookhoek maar das eigenlijk ook levensgevaarlijk. Dus we hopen dat iemand zijn of haar keuken aan het verbouwen is en de zijne misschien een mooie tweede huis wil geven. Mijn vrouw zou zo blij zijn met een werkende kookplaat, gootsteen en kastjes om spullen op te bergen. We hebben nu alles in plastic kratjes staan. 


Samen mochten we al een heleboel kleine en grote wensen vervullen. wil je De wensen die in 2024 al zijn vervuld even terugkijken? Hier staan ze allemaal op een rijtje