Wensenboom 2023

bijgewerkt op 30-09-2023 09:17

Een wens te ver

 Voor de meeste onder ons is het heel vanzelfsprekend.

Gaat de wasmachine of koelkast stuk laten we hem repareren of kopen een nieuwe. Wanneer 1 van de kinderen een andere fiets nodig heeft of uit zijn of haar tenue is gegroeid bestellen we een grotere maat. Maar dit is niet voor iedereen zo gemakkelijk.  Binnen ons eigen Groot Venlo groeit maar liefst 1 op de 10 kinderen op in armoede. Voor deze gezinnen is een andere fiets, nieuwe kleding en andere dure aankopen zo goed als onmogelijk. Voor een deel van deze mensen kunnen we fondsen aanschrijven als Stichting Leergeld of Allekinderendoenmee, een ander deel valt helaas nog steeds tussen wal en schip en word niet geholpen. 

 


Met ons initiatief "de wensenboom"  proberen we de gezinnen die we helpen een platform te geven om zelf d.m.v de "wensen" aan te geven waar zij echt behoefte aan hebben wat buiten onze hulpmogelijkheden valt. Wij kunnen misschien niet overal mee helpen maar wellicht kan 1 van jullie het wel. Samen maken we het verschil.

Hoe werkt het?

In de wensboom plaatsen we wensen van gezinnen of senioren die hulp van ons ontvangen in de hoop ze te kunnen matchen aan een sponsor. Zo maak je met jouw spullen een ander die het financieel zwaar heeft ontzettend blij. Een klein gebaar van de 1 brengt soms een ontzettend groot plezier bij een ander. 

 

Help je mee? Een wens sponsoren kan op diverse manieren:

  • Doneer hetgeen wat gewenst word in materialen                                                                                                                             (bijvoorbeeld een fiets, kleding, wasmachine, cadeaucard of dergelijke)
  • Financieel                                                                                                                                                                                                                              Wil je een wens helpen vervullen kan dat door het bedrag (of een deel ervan) over te maken op NL57ABNA0511290608 o.v.v welke wens je wilt helpen vervullen. 
  • Doneer je tijd of dienst                                                                                                                                                                                                 Voor sommige wensen is een tuinman, schilder, klusjesman of dakdekker nodig. in dat geval zijn we al heel blij met het doneren van je tijd. Zou je graag je tijd en moeite inzetten om te helpen stuur dan even een berichtje en we nemen z.s.m. contact met je op. We zijn met helpende handjes altijd erg blij voor de gezinnen die we helpen.

Sinterklaaswensen

Dit jaar kunnen de kinderen ook zelf 1 sinterklaaswens op ons digitale verlanglijstje zetten. Net als de gewone wensen delen we deze met jullie via de website en sociale media dus vind je het leuk de decemberwensen te zien en misschien wel een kinderwens te vervullen voor Sinterklaas volg dat onze facebookpagina of neem een kijkje op de verlanglijst en bezorg een van de kinderen die we helpen een mooi sinterklaasfeest.


Kinderfeestje

Wens 1.77

Wenser: D.W

Wens: Kinderfeestje mcdonalds

Mijn tweeling is bijna jarig en het liefst willen ze ook allebei met een 1 vriendje naar mc donalds net als hun vriendjes maar dat kan ik niet betalen. 

Klusjesman vloer

wens 25

Wenser: M.S.

Ik woon samen met mijn 2 kleine kinderen in een benedenwoning. mijn vloer is heel erg slecht en overal ligt de laminaatvloer los. Me kleinste dochterje van 2,5 is al vaker heel hard gevallen/uitgegleden over de vloer. Wie zou mij kunnen helpen om de vloer netjes te maken zodat er geen valpartijen meer kunnen gebeuren. Ik heb geen budget om dit of een nieuwe vloer zelf te kunnen regelen.

Een fototaart

Wens 179

Wenser: T.K

Wens: een fototaart voor mijn dochter

mijn dochter is bijna jarig. net voor de kinderbijslag dus ik moet al krapjes aandoen maar door iedere week iets te halen heb ik alles voor een klein feestje bij elkaar. Het kerstje op de spreekwoordelijke taart zou: een taart zijn. 


Stofzuiger

wens 176

Wenser: Femke

Mijn grootste wens op dit moment is een stofzuiger want met de hand is niet meer te doen. de mijne ging in de vakantie stuk maar er is geen budget voor een nieuwe. maar met een tweedehands ben ik net zo blij.

GSM

Wens 165

Wenser: Caroline

Ik wens een mobiele telefoon. Mijn zoontjes en ik zijn opnieuw moeten beginnen met 2 koffers en een rugzak. hebben een klein appartement gevonden en via via wat meubels en inrichting. we hebben een thuistelefoon maar nu ik ga beginnen met werken en zij naar de opvang gaan zou ik me er beter bij voelen als ik bereikbaar voor ze zou zijn. Een mobiel kopen tweedehands is nu niet te doen. Heeft iemand misschien een oudje ergens in de la of kast liggen welke ik mag hebben?

Treinticket

wens 171

Wenser: G.m. (16)

Mijn wens is een treinticket om mijn vader te kunnen zien in de herfstvakantie.  Hij woont in oostenrijk.Mijn ouders zijn gescheiden en ik heb mijn papa al 1 jaar niet gezien. Mijn moeder beloofde dat ik deze zomer mocht gaan maar de laatste tijd heeft mijn moeder minder kunnen werken dus hadden we het geld er niet voor en ik mag papa niet zeggen dat we weinig geld hebben dus das een beetje lastig dan.


Voetbaltraining

wens 155

Wenser: Richard (hulpverlener incluzio)

Voor een vader in mijn clientenbestand zoeken we hulp om zijn 2 boys te laten voetballen dit jaar.  Vanwege een heleboel gedoe/rompslomp kunnen we voor hen nu nog geen aanvraag doen bij sport cultuur fonds maar ze willen zo graag voetballen dus we hopen dat iemand hun wens wil vervullen.

Voor deze wens is in totaal:  30,- gedoneerd

Verf Tienerkamer

wens 157

Wenser: Vlinder82

Ik wil graag anoniem een wens doen als dat mag. Mijn wens is een mooie neutrale kleur verf voor mijn dochters kamer. Ze vraagt al heel lang om een "tienerkamer"en nu ze binnenkort 14 dagen bij haar vader is zou ik haar hier graag mee verrassen. Via de groepen en de stichting heb ik al wat leuke spullen gevonden die ik heb gepimpt  met restjes uit het knutselhok en een nieuwe verfje heb gegeven maar eigenlijk zijn haar muren ook aan een kleurtje toe. ze hebben nu nog unicorns en daar is ze met 12 jaar nu echt te groot voor geworden. een tijdje al maar ik had geen geld om verf te halen.

Bril / zonnebril

wens 149

Wenser: L.

Ik zou graag een wens willen doen voor mijzelf .Mijn ogen zijn weer achteruit gegaan en hierdoor heb ik een nieuwe bril op sterkte nodig en een zonnenbril op sterkte voor het auto rijden  maar daar is nu geen geld voor. Gr 


Woonkamertapijt

wens 156

Wenser : Suzanne

4 weken geleden hebben mijn dochtertje en ik na 6 maanden in de opvang eindelijk een eigen flat gekregen. Veel heb ik al gekregen van vrienden, gratis groepen en de stichting maar wat ik nu het koud wordt echt nodig hebben is een woonkamertapijt. Mijn dochter speelt de hele tijd op de grond en die trekt juist zo koud op.

geld voor een nieuwe heb ik niet nu dus ik hoop dat iemand er een heeft staat wat ik mag hebben. liefst neutraal maar maakt eigenlijk ook niet echt uit voor de warmte. dank je wel

Elektrisch kookplaat/gasfornuis

wens 168

Wenser: Salwaa

Hoi lieve mensen, ik heb een wens voor mijzelf als het mag. Ik wil heel graag een electrisch gasfornuis hebben want de gasfornuis op gas kost veel veel geld en ik heb geen geld om een kookplaat te kopen. hartelijk bedankt, salwaa

Babyvoeding 2 en luiers maat 2

Wens 181

Wenser: Mirna

Mijn wens is om voldoende voeding en luiers voor mijn kleintje te hebben tot 1 November dan red ik het zelf wel weer. Op dit moment logeer ik met haar in beschermde opvang. Daar ontvangen we 17 euro per week om van te eten. Van de stichting krijg ik maaltijdpakketten voor mezelf en van die 17 euro haal ik dan iedere keer 1 pak luiers en voeding maar nu ze groter wordt merk ik dat ze ook meer honger heeft maar ik durf haar ook niet teveel meer te geven omdat we die reserves niet hebben. Vanaf 1 November krijg ik weer eigen inkomen en redden we het weer zelf. ik heb nu alleen hulp nodig.


Efteling

wens 158

Wenser: LvL

Onze grootste wens is een keer met ons gezin van 7 naar de efteling te gaan maar dat kunnen we helaas niet betalen.

Meisjesfiets 22 inch

Wens 153

Wenser: Patricia, hulpverlener incluzio Voor een meisje in de groep zoeken we een fietsje maat 22 inch zodat ze zelf kan gaan leren naar school te fietsen met haar pleegmoeder. Zou iemand er een voor haar hebben welke ze mag overnemen?

vervoerspas

Wens 180

Mijn oudste zoon gaat iedere dag met de bus naar het speciaal onderwijs. als ik het hele jaar door goed op de kosten let kan ik de eigen bijdrage van 700 per jaar daarvoor net opbrengen maar afgelopen week kwam de nieuwe berekening. bijna 300 euro gaan we omhoog voor een jaar. Dat zou betekenen dat hij  een deel van het jaar thuis zou moeten blijven want we hebben geen ander vervoer en zelfstandig fietsen zal hij nooit kunnen. Het is zowiezo maar de vraag hoelang we alle verhogingen gaan volhouden.

Mijn wens? een verlaging, een eerlijke regeling binnen de regering  of iemand die me kan helpen.


bouwblokjes/lego

wens 164

Wenser: Rafia

Mijn zoon doet heel graag bouwen. dieren, huisjes, autos, ruimteschepen en dino's. hij vind alles tegek. Dus hij wenst blokjes om mee te bouwen. nieuwe dingen te maken en een slotgracht te maken aan zijn kasteel.

Verzwaringsdeken kind

wens 182

WEns: verzwaringdeken Manta

Wenser: A. vd H

Mijn zoontje is geboren met een zware vorm van autisme en slaapt vanaf de geboorte al onrustig. Nu hebben we de afgelopen weken van een juf een verzwaringsdeken mogen lenen om te proberen of hij er baat bij zou hebben. geweldig. het is een heel ander kind. Mijn wens zou daarom een eigen sensorische verzwaringsdeken zijn voor matthias . De kostten die het op dit moment met zich meebrengt kunnen wij nu niet dragen hoe graag ik het ook zou willen. Kan iemand ons helpen? Het hoeft natuurlijk niet de manta te zijn, iedere sensorische verzwaringsdeken zou goed zijn natuurlijk.

jongensjas 134/140

wens 183

Wenser: Tina

een mooie winterjas voor mijn zoon.

hij heeft maat 134/140


Halfhoogslaper

wens 184

Wenser: Patrick

mijn zoon wil heel graag een hoogslaper met een bureautje. 

 

wens 185

wens 186


Gordijnen Jongenskamer

deze wens is in behandeling

Wenser: Dila

ik wens mooie gordijnen voor mijn 8jarige zoontje zijn kamer. we zijn pas in een nieuwe huisje verhuisd en ik heb ze via de groepen al een heleboel mooie meubeltjes mogen ophalen voor hun kamertjes maar gordijnen hebben we nog niet. Van mijn kleine inkomen kan ik die de eerste tijd ook niet halen dus ik hoopte dat iemand een stel had welke ik voor hem mocht hebben misschien.

banaan/Eistoel

WEns 173

Wenser: Chelsea

 

Ik wil een wens doen voor mijn moeder die 12 november jarig is. ze is altijd heel zuinig om dingen voor ons te kopen maar voor zichzelf nooit. zelfs niet voor de verjaardag.  ze heeft het altijd over haar leeshoekje wat ze mist van het oude huis en nou hadden mijn broers en ik gedacht de rommelkamer voor haar op te knappen als ze over een maand voor t weekend naar haar zus gaat. Van de buuf hebben we een emmer verf gekregen en nieuwe gordijnen plus nog een sick behang voor 1 muur. van een andere vriendin van mama mogen we een tapijt hebben en ze koopt er een mooie hangplant bij .  we hebben op alle rommelmarkten gezocht naar boeke die ze leuk vind en op zolder verstopt en opa heeft een mooie kast gemaakt. Liefst wil ik haar haar eigen stoel teruggeven, zon raar hangei waar ze altijd inzat savonds maar die dingen zijn duurder dan wij hebben. we hebben samen van ons sparen 55 euro bij elkaar dus mijn wens is 1: een tip waar ik voor dit geld zon ei kan kopen of 2: iemand die deze heeft en aan ons wil verkopen voor 55 euro of heel heel misschien is er iemand die de zijne niks vind en em aan mijn mam wil geven voor haar verjaardag al is dat een longshot weet ik. maar dat is mijn wens. of eigenlijk de onze.

Hoodys L/XL

deze wens is in behandeling

Wenser: anoniem

Mijn dochter heeft na verandering van haar medicatie een aantal kilos toegenomen. En voor een tienermeisje is leuke kleding vinden in een grote maat op budget echt moeilijk. Broeken en shirtjes heb ik van tamara gekregen maar ze zou zo graag wat leuke moderne hoodies hebben net als haar vriendinnen. Heeft iemand misschien iets leuks voor haar liggen wat ze mag overnemen? Liefst niet al te vrolijke kleuren want daar voelt ze zich te zelfbewust in. zwart, grijs groen blauw en rood zijn haar favo kleuren.


Samen mochten we al een heleboel kleine en grote wensen vervullen. wil je De wensen die al vervuld zijn even terugkijken? Hier staan ze allemaal op een rijtje