Wensenboom

Een wens te ver

 Voor de meeste onder ons is het heel vanzelfsprekend.

Gaat de wasmachine of koelkast stuk laten we hem repareren of kopen een nieuwe. Wanneer 1 van de kinderen een andere fiets nodig heeft of uit zijn of haar tenue is gegroeid bestellen we een grotere maat. Maar dit is niet voor iedereen zo gemakkelijk.  Binnen ons eigen Groot Venlo groeit maar liefst 1 op de 10 kinderen op in armoede. Voor deze gezinnen is een andere fiets, nieuwe kleding en andere dure aankopen zo goed als onmogelijk. Voor een deel van deze mensen kunnen we fondsen aanschrijven als Stichting Leergeld of Allekinderendoenmee, een ander deel valt helaas nog steeds tussen wal en schip en word niet geholpen. 

 


Met ons initiatief "de wensenboom"  proberen we de gezinnen die we helpen een platform te geven om zelf d.m.v de "wensen" aan te geven waar zij echt behoefte aan hebben wat buiten onze hulpmogelijkheden valt. Wij kunnen misschien niet overal mee helpen maar wellicht kan 1 van jullie het wel. Samen maken we het verschil.

Hoe werkt het?

In de wensboom plaatsen we wensen van gezinnen of senioren die hulp van ons ontvangen in de hoop ze te kunnen matchen aan een sponsor. Zo maak je met jouw spullen een ander die het financieel zwaar heeft ontzettend blij. Een klein gebaar van de 1 brengt soms een ontzettend groot plezier bij een ander. 

 

Help je mee? Een wens sponsoren kan op diverse manieren:

  • Doneer hetgeen wat gewenst word in materialen                                                                                                                             (bijvoorbeeld een fiets, wasmachine, cadeaucard of dergelijke)
  • Financieel                                                                                                                                                                                                                              Wil je een wens helpen vervullen kan dat door het bedrag (of een deel ervan) over te maken op NL57ABNA0511290608 o.v.v welke wens je wilt helpen vervullen. 
  • Doneer je tijd of dienst                                                                                                                                                                                                 Voor sommige wensen is een tuinman, schilder, klusjesman of dakdekker nodig. in dat geval zijn we al heel blij met het doneren van je tijd. Zou je graag je tijd en moeite inzetten om te helpen stuur dan even een berichtje en we nemen z.s.m. contact met je op. We zijn met helpende handjes altijd erg blij voor de gezinnen die we helpen.

Wensen 2023

bijgewerkt op 23-3-2023  12:24


Stofzuiger

wens 10

Wenser: T

Mijn stofzuiger zuigt steeds minder goed en zelfs na t schoonmaken van alle filters klinkt hij steeds meer als een startende vliegtuigmotor. Heeft iemand een stofzuiger zodat ik mijn huis weer netjes kan houden?

Tapijt tienerkamer

Wens 54

Wenser: Angela

Voor mijn zoon hoop ik dat iemand een langwerpig neutraal tapijt en gordijnen heeft voor de slaapkamer. Hij zit altijd boven te leren om geen last van zijn broertjes te hebben en het is daar soms best koud zelfs met dikke trui. Een tapijt en gordijnen zouden al heel wat warmer zijn op zijn kamer.

lego blokjes / bouwblokjes

wens 27

Mijn zoon (14) bouwt heel graag. Hij heeft autisme en wordt rustig van de blokjes, ze op kleur te sorteren, de tekeningen en het bouwen. zijn kamer staat vol met hele bouwwerken maar hij blijft bouwen dus hij is met losse legoblokjes (andere merken ook super) altijd heel blij.


Cadeaubon supermarkt

Wens 48

Wenser: anoniem

Ik zou graag een cadeaubon van een winkel wensen dat ik boodschappen voor de verjaardag van me zoontje kan halen.taart enzo kan halen. soms gaat het wel en soms niet, daar schaam ik wel een beetje voor

Meisjesfiets 20"

wens 55

Wenser: Lena

Ik wens een fiets voor mijn dochter zodat ze zelf naar school kan fietsen.

Sweet Sixteen

wens 51

Wenser: 

Mijn wens is  kaartjes voor een escaperoomfeestje voor 2. Mijn dochter wordt 2 april 16 en wil graag eens met haar BFF naar een escaperoom voor haar feest. Eerst wilde ze niets vieren.de eerste keer dat ze weer wil vieren sinds 11 en nu kan ik haar dat niet geven. de kinderbijslag komt pas een paar dagen erna en ik heb het geld er niet voor nu.


Datenight

Deze wens is in behandeling

Wenser: J.P (15)

Mijn wens: 18 april zijn Meike en ik 4 jaar vriendje en vriendinnetje en ik wil graag iets leuks doen samen. wat maakt niet uit maar ik weet dat ze graag de avatar film wil zien dus dat zou leuk zijn. 

damesJas S/M

Wens 52

Wenser: Fatima

Ik ben op zoek naar een mooie jas in de maat s/m. mevrouw Tamara heeft er ook geen meer die mij nu past. Ik ben veel afgevallen.

Steunzolen

wens 53

Wenser: marlene 

Volgens de arts heb ik andere steunzolen nodig, die ik nu heb zijn niet goed voor me meer. maar de verzekering vergoed deze niet . Ik heb er het geld gewoon niet voor.


keukenkraan

Wens 26

Mijn keukenkraan is al lange tijd kapot, bij iedere afwasbeurt spuit er water uit maar zelfs na 8 telefoontjes aan de woningbaan zijn ze nog steeds niet geweest om em te maken.  Heeft iemand een keukenkraan die aan de muur vast moet voor me zodat mijn kastjes niet de hele tijd onder water lopen als de bakjes eronder overstromen.

Koelvriescombinatie

wens 50

Wenser: Wendy T.

Ik heb eigenlijk heel hard een koelkast nodig. Ik heb een elektronische pechmaand. alles gaat tegelijk kapt. Eerst de wasmachine kapot dus ik heb voor een klein prijsje een 2dehansje kunnen kopen. vanaf dat moment is er iedere keer weer iets nieuws stuk wat ik moest vervangen. na zoveel jaar logisch maar dat vrijdag mijn koelvriescombinatie kapot ging dat was me echt teveel. Ik heb het geld niet voor nog een grote onvoorziene uitgave. deze maand kostte me dat kleine beetje reserve wat we hadden. Ik kan echt niet zonder mn koelkast en vrieslaadjes. Zou iemand me kunnen helpen? 

Donaties wens wendy

Voor deze wens is tot nu toe 75,00 euro gedoneerd. (21/3/2022)

Identiteitsbewijs kinderen

wens34

Wenser: T

Mijn kinderen moeten eigenlijk een eigen ID hebben maar als ik eerlijk ben hebben ze er allemaal geen omdat ik er niet het geld voor heb gehad. ik val net naast de regeling van de Gemeente om daar een voucher voor te krijgen.Nu moeten ze er echt een hebben voor diverse instellingen en ik kan het gewoon niet betalen. 1 ID kost 37,95 laat staan 3.  Daar eten we anderhalve week van.


Klusjesman vloer

wens 25

Wenser: M.S.

Ik woon samen met mijn 2 kleine kinderen in een benedenwoning. mijn vloer is heel erg slecht en overal ligt de laminaatvloer los. Me kleinste dochterje van 2,5 is al vaker heel hard gevallen/uitgegleden over de vloer. Wie zou mij kunnen helpen om de vloer netjes te maken zodat er geen valpartijen meer kunnen gebeuren. Ik heb geen budget om dit of een nieuwe vloer zelf te kunnen regelen.

Aangepaste schoenen

wens 35

Wenser: Yvonne

Het gaat erom, mijn man is geopereerd aan zijn heup, nu moet hij aangepaste schoenen kopen en die worden niet vergoed. De zooltjes en de hak worden wel gedeeltelijk vergoed maar de schoenen niet en die kosten vanaf 160,-  Mijn grote wens is dat iemand ons kan helpen zodat hij op de juiste schoenen kan leren lopen.

Damesfiets

wens 13

Wenser: Femke

Ik heb een wens als dat mag. Mijn fiets doet het niet lang meer. Heb deze al 10 jaar en maakt super veel lawaai en wordt steeds gammeler. Mocht er iemand toevallig een damesfiets hebben die het doet zou ik daar erg blij mee zijn.Matras twijfelaar

Deze wens is vervuld

Wenser: Ger

Onze wens is een ander (goed) matras voor onze twijfelaar. Die we nu hebben heeft kuilen en valt in het midden naar beneden. Het is dan ook al 15 jaar oud dus een ander zou wel mogen. Helaas hebben we daar met ons kleine pensioen en hoge kosten de financiën niet voor. We vragen niet graag maar mijn vrouw krijgt last van haar rug en slaapt vaak in der stoel nu om mij niet te wekken. Zou iemand een net matras hebben staan maak je er 2 mensen blij mee.

eten

Deze wens is vervuld

Wenser:Mevr. G.

ik heb iedere cent 3x omgedraaid, bezuinigd op alles wat maar kon en toch komen we over een kleine week in de problemen met ons eten. In al die jaren is het me nog nooit overkomen maar na alle rekeningen te hebben betaald kom ik deze maand 9 dagen te kort met nog 25,- in de beurs. Als ik morgen de luiers voor Mare en eten voor de rest van de week heb gekocht is het ver op en dan weet ik niet meer wat ik moet doen.  

Thuispak S/M

deze wens is vervuld

Wenser: A.P

Volgende maand wordt ik geopereerd en moet ik bijna 4 weken in het ziekenhuis blijven. ook erna zal ik een lange tijd thuis rustig aan moeten herstellen. Mijn probleem ik heb niets om in te lopen of aan te doen in het ziekenhuis. Thuis slaap ik in mn vodje maar ik zou me dood schamen om daarmee gezien te worden. Het is 10 jaar oud, vaal en met de nodige gaatjes. Ik heb eigenlijk een thuispak nodig, een soort joggingpak of iig comfortable ivm de hechtingen.  Met het risico hebberig te lijken zou ik er eigenlijk 2 nodig hebben zodat ik er 1 kan dragen en ze er 1 kunnen wassen voor me. Iedere kleur is goed al zou ik met mijn rosse haar geen roze aandoen liever. Wie kan me helpen? 


Samen mochten we al een heleboel kleine en grote wensen vervullen. wil je De wensen die al vervuld zijn even terugkijken? Hier staan ze allemaal op een rijtje

Driewieler

Wens 56

Wenser: Moniek

hoi lieve mensen,

ik lees deze lijst met wensen en twijfelde om de mijne in te zenden. Mijn wens is voor mijn kind. Mijn zoon is een bijzondere knul, heel intelligent en zacht van hart. Begrijpt meer dan velen denken als ze hem zien maar heeft moeite met begrip van sociale zaken. Hij begrijpt dat hij anders is maar we hebben hem geleerd dat iedereen anders is en dat er dan alternatieven zijn om dingen te doen. Hij ziet al jaren zijn maatjes fietsend de blok om gaan en weet "dat kan ik niet want dan val ik om". Nu hij ouder wordt ziet hij ook andere kinderen zoals hij en de wereld is een stuk groter voor em geworden. Zo zag hij dat Kevin van de zorgboerderij wel een fiets heeft waarop hij kan fietsen. Vanaf dat moment wil hij leren fietsen en heeft alles tot op de puntjes uitgezocht. Met de juiste soort driewieler zou hij ook kunnen fietsen en misschien zelfs samen met kevin rond de blok kunnen.

Maar deze zijn een klein fortuin. zelfs tweedehands via de ATB zijn ze nog 280,- en daar hebben wij het geld niet voor. Ik ben een alleenstaande moeder met 2 kinderen en voor mij is dat een onberijkbare wens. Maar misschien is er nog iemand die net als ik een bijzonder kind heeft en zo'n fiets heeft en em niet meer gebruikt. Er zou voor hem een grote droom in vervulling gaan als hij kon leren fietsen.

Goede maaltijd

wens 57

Wenser: Marie-Louise

De laatste maanden ben ik een kei geworden in het goedkoper koken. Pasta en rijst zijn goedkoop en vullen. met restjes maak ik salades en toetjes. zo redden we het maar o wat snak ik naar een goede hollandse maaltijd. Hutspot met spekjes, boerenkool of andijviestampot met jus en worst zoals mama het vroeger maakte. Dat eten we bijna nooit meer want aardappelen en verse groenten zijn zo duur geworden.