Samen maken we het verschil

van Groot Venlo tot Roermond e.o.

Wist je dat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in  armoede of financiële problemen?

Kijk om je heen en stel je dat eens voor: 1 op de 9 kinderen die opgroeien met te kleine, kapotte of niet passende kleding, schoenen of jassen. Niet mee naar uitstapjes of meedoen met sporten. Simpelweg omdat er thuis het geld niet voor is. Dat kan en mag in een welvarend land als Nederland eigenlijk niet voorkomen. Vooral niet als we er zelf iets tegen kunnen doen.

 

Simpelweg door regelmatig je kasten, magazijn of winkel op te ruimen en het te delen met de gezinnen die het financieel niet redden. De gezinnen die tussen wal en schip vallen bij hulpregelingen van de gemeente of voedselbanken en niet geholpen worden. Met kleding, speelgoed, verzorgingsartikelen en kinderactiviteiten op die o zo speciale kinderfeestdagen zoals verjaardagen, Pasen en Sinterklaas helpen we waar we kunnen.

 

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen en doen we met hulp van de lieve mensen, ondernemers en samenwerkingspartners in ons netwerk die onze kleine stichting en haar initiatieven een warm hart toedragen.

 

     Samen maken we het verschil

 


Pasen

Om te zorgen dat de gezinnen die we helpen ook een leuke paasdagen hebben willen we ze dit jaar graag een paasbrunch aanbieden. Gezellig samen genieten van een mooie onbezorgde dag met het gezin. Natuurlijk met een bezoekje van de enige echte Paashaas.

 

Als je goed oplet  kun je ook dit jaar onze paashaas door Groot Venlo zien huppelen onderweg naar 1 van onze 1 Klein Gebaar gezinnen met wat lekkers voor de kleintjes of om stiekem eitjes te verstoppen in de tuin.

hoe kun je helpen

Voor onze paasactiviteit "paaseieren zoeken"zijn we op zoek naar extra plastic eieren die de kinderen kunnen zoeken.

Door de jaren heen hebben we gemerkt dat dat veiliger is dan ze echte eieren te laten zoeken hahaha. 

  • Doneer paaseieren
  • Doneer paaslekkernijen
  • Maak een (kleine)  bijdrage over op NL57ABNA0511290608 o.v.v Paasbrunch


Agenda kleding drive-by

maart, april

Tijdens onze kleding drive-by dagen kun je zonder afspraak langskomen om je kleding, schoenen of jassen af te geven voor de gezinnen die we helpen. We zamelen tijdens deze dagen kleding in van babymaatje 44 tot volwassen maat 62.

 

Drive-by dagen voor het komende kwartaal zijn:

 

  • Maandag 20 maart 09.30 tot 13.30  of van 14.30 tot 18.00 uur
  • Donderdag 23 maart 09.30 tot 13.30  of van 14.30 tot 18.00 uur
  • Maandag 17 april 09.30 tot 13.30  of van 14.30 tot 18.00 uur
  • Donderdag 20 april 09.30 tot 13.30  of van 14.30 tot 18.00 uur

Spullen afgeven

Wil je graag kleding, verzorgingsproducten of speelgoed doneren kan dat van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 13.30 uur en van 14.30 uur tot 17.30 uur op rene van Chalonstraat 8 in Blerick.


Wensenboom, een wens te ver

Voor de meeste onder ons is het heel vanzelfsprekend.

Gaat de wasmachine of koelkast stuk laten we hem repareren of kopen een nieuwe. Wanneer 1 van de kinderen een andere fiets nodig heeft of uit zijn of haar tenue is gegroeid bestellen we een grotere maat. Maar dit is niet voor iedereen zo gemakkelijk. 

 

Binnen ons eigen Groot Venlo groeit maar liefst 1 op de 10 kinderen op in armoede. Voor deze gezinnen is een andere fiets, nieuwe kleding en andere dure aankopen zo goed als onmogelijk. Voor een deel van deze mensen kunnen we fondsen aanschrijven zoals Stichting Leergeld of Allekinderendoenmee, een ander deel valt helaas nog steeds tussen wal en schip en word niet geholpen

 

.In de wensenboom plaatsen gezinsleden die bij ons ingeschreven staan hun wens in de hoop dat iemand deze wilt vervullen.  Wil en kun je 1 of meerdere van deze  wensen vervullen en daarmee een gezin helpen dat het financieel zwaar heeft? Neem dan even contact met ons op.

 

4/3/2023 Kleine aanpassing aan de wensenboom: In het verleden hebben we alleen een kerstwensenboom gedaan maar we hebben gemerkt dat er het hele jaar door behoefte is aan hulp buiten onze hulpmogelijkheden. Vandaar deze aanpassing. Wij kunnen misschien niet altijd met alles helpen, maar wellicht kan iemand van jullie het wel.