Zomerpakketten

Nederland behoort tot de rijkste landen van Europa en toch groeien maar liefst 1 op de 9 kinderen hier op in armoede.

En helaas is ons mooie Limburg daar geen uitzondering in.

 

Nog een paar maanden en de zomervakantie begint. 6 weken vrij, lekker op vakantie of samen naar leuke uitjes. Voor de meeste van ons in ieder geval. Maar dat geldt niet voor alle kinderen, voor een deel van de kinderen is de vakantie helemaal niet zo leuk. Zij gaan niet of nauwelijks weg, simpelweg omdat daar het geld niet voor is.

 

Veel van de ouders werken gewoon door en kinderen blijven vaak bij vrienden, bekenden of groot ouders.

 

Daarom zamelen we ieder jaar kaartjes en gelden in voor dagjes uit, bioscoop, zwembaden, pretparken en dierenparken om zo alle kinderen die we via Stichting 1 Klein Gebaar helpen  naar een leuk uitje kunnen sturen. 

De kaartjes voor hun dagjes uit krijgen ze in het eerste weekend van de zomervakantie samen met een zomerpakket vol zomerpret waarom buitenspeelgoed, waterspeelgoed, knutselspullen, t-shirts en nog veel meer.

 

Wil je helpen? Ook dit jaar kun je weer een zomerpakket doneren aan  een kind wat in armoede opgroeit.

Doneer een zomerpakket


Doneer tickets en cadeaukaarten


Uitgesteld uitje

Een uitgesteld uitje is een vergeten dagje uit of waardebonnen voor een pretpark of dierenpark waar men toch geen gebruik van maakt of op het laatste moment niet kan gaan.

I.p.v. ze te laten verlopen maken wij er een gezin blij mee wat zelden met hun kinderen een dagje weg kan. 


Vervoer

Je zult begrijpen dat veel van de mensen die we helpen zelf geen auto hebben en dus afhankelijk zijn van fiets en openbaar vervoer. Daarom zijn we met Treinkaarten ook altijd erg blij mee. We hebben een klein potje waarvan we iedere keer in de aanbiedingen kaartjes kopen of de benzine betalen wanneer een gezin zelf geen mogelijkheden heeft om naar een uitje toe te gaan, maar dat is maar beperkt dus we kunnen de kaarten en de hulp goed gebruiken.