Samen sterk, Samen gezond

Tijdens deze lockdown is het heel belangrijk dat we ons allemaal aan de richtlijnen houden.

Voldoende afstand houden, mondkapjes dragen, regelmatig je handen wassen en natuurlijk zorgen dat je voldoende vitamines binnen krijgt om je te wapenen tegen Covid19.

 

Maar wat als het kopen van deze mondkapjes, speciale reinigingsgel en zelfs

de aankoop van vers fruit en groente niet in het budget past?

Het kunnen aanschaffen van mondkapjes is voor minima niet altijd vanzelfsprekend,

terwijl ze wel verplicht zijn bij een bezoekje aan de huisarts, supermarkt of andere openbare gelegenheden.

Geregeld merken we dat mensen creatieve oplossingen bedenken om veilig te blijven,

zoals het gebruik van een grote sjaal of zelf in elkaar geknutselde stoffen doekjes met een touwtje.

 

Om hierin de gezinnen die we vanuit Stichting 1 Klein Gebaar helpen te ondersteunen gaan we komende maand beginnen met het verdelen van mondkapjes, reinigingsgel, handschoenen en vers fruit

welke geschonken worden door een aantal geweldige sponsors.

Samen maken we het verschil. Samen sterk, samen gezond.


Mondkapjes

Omdat de lieve mensen van het armoedefonds weten hoe lastig het is  voor gezinnen die in armoede opgroeien om alles te kunnen bekostigen doneerden zij ons bijna 10.000 mondkapjes waarmee we komende tijd onze cliënten waar nodig mee kunnen helpen. 

Noodpakket

Voor een aantal mensen die wij helpen is het op dit moment onmogelijk om alle ballen hoog te houden. Omdat alle budgetwinkels gesloten zijn moeten ook zij (net als de rest van NL) het grootste deel van hun aankopen online doen. Sommige mensen die het normaal al zwaar hadden om het eind van de maand te halen, komen nu een week eten tekort aan het eind van de maand. Voor deze gezinnen zamelen we levensmiddelen in voor onze noodpakketten. Deze zijn niet bedoeld als doorlopende hulp, maar als tijdelijke ondersteuning. Om langdurig te kunnen helpen met levensmiddelen daar hebben we helaas niet voldoende middelen voor. Per verdeling word dan ook iedere keer gekeken wie het dit keer het hardste nodig heeft.

 

Wil je helpen met de Noodpakketten, maak dan een bijdrage over op NL57ABNA0511290608 o.v.v. noodpakketten of geef houdbare levensmiddelen van maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur af op Rene van Chalonstraat 8 in Blerick.