Stichting 1 Klein Gebaar ondersteund omgeving Groot Venlo gezinnen die het financieel niet redden en niet in aanmerking komen voor de hulpregelingen van de gemeente en voedselbank. Daarnaast helpen we hulpverleners en vrijwilligers van andere organisaties zoals Wel.kom, Mee, Szwv, Bureaujeugdzorg e.d. wanneer zij voor hun cliënten op andere plaatsen niet met hun hulpvraag terecht kunnen.

D.m.v. kleding, speelgoed, babyspullen e.d. die we krijgen van lieve mensen en ondernemers die ons goede doel een warm hart toedragen, kunnen we preventief inspringen wanneer we zien of merken dat er gezinnen in nood zijn en zo in korte tijd voor een "nieuwe start" zorgen mocht dat nodig zijn.

 

De projecten van de stichting worden uitgevoerd door de vrijwilligsters. Ervaringsdeskundigen, moeders en oma's die hun kennis inzetten om gezinnen te helpen. Met behulp van een kledingafdeling en een moeder/kindruimte voor aanstaande moeders geven we net dat beetje ondersteuning dat ze vaak nodig hebben in zware financiële tijden.

 

1Klein Gebaar werkt samen met organisatie's, hulpverleners en initiatieven die net als wij opkomen voor gezinnen en kinderen in armoede.

 

Door verschillende projecten zoals het maken van verjaardagspakketten, de paashaas die eitjes uitdeelt of de jaarlijks inzamelingsactie voor Sinterklaas kunnen we de kinderen van deze gezinnen ook voor alle belangrijke feestdagen verrassen.