Noodlijst 1 Klein Gebaar gezinnen

Gezinnen die van ons hulp ontvangen zijn mensen die tussen wal en schip vallen waar het de hulpregelingen van gemeente en voedselbanken betreft.

Dat betekend ook dat ze vaak al een hele tijd zonder hulp rondlopen en de thuissituatie soms schrijnend is. Als we dan een intake gesprek hebben komen we er bijv. achter dat veel van de huisraad oud en kapot of ver aan vervanging toe is of dat kleding te klein is of kapot.

Dus het eerste wat we dan proberen te doen is helpen met de basis. 

 

Kleding, speelgoed e.d. hebben we vaak een heleboel maar als we gericht spullen zoeken die we normaal niet inzamelen voor een noodsituatie vind je deze op onze noodlijst. Deze delen we ook op onze Facebookpagina in de hoop iemand te vinden die wellicht 1 van deze spullen heeft en ze aan 1 van onze gezinnen wil schenken om mee te helpen. 

 

Soms wil je wel helpen maar heb je de materialen niet. Bij sommige hulpvragen  zoals klusbenodigheden, verf e.d. kun je als je wilt ook helpen door een bijdrage te doen aan hun "klusbudget". In dat geval staat er een tikkie onder hun bericht,

Zodra het bedrag dat nodig is om de materialen bij elkaar is sluiten we de link. Wij gaan dan samen met hen op pad om van het budget wat op hun naam is gedoneerd de materialen te halen. 

 

Samen sterk voor de gezinnen van Groot Venlo


Nieuwe start - huisraad benodigd

Deurwasrekjes

Voor een moeder die een nieuwe start heeft gekregen in een klein huisje zijn we op zoek naar 2 of 3 wasrekjes die je aan de deur kunt hangen zodat ze toch haar was kan drogen.

1,5 pers metalen bed

Voor alle kinderen hebben we ondertussen bedden gevonden alleen mama heeft er nog geen. maar haar kamer is echt klein. een 1,5 pers zou haar iets ruimte geven.

Gordijnen Jongenskamers

Voor beide zoontjes van deze moeder zijn er gordijnen nodig, liefst neutrale kleuren. de jongens zijn 7 en 12.


Verf en verfspullen woonkamer

De bovenverdieping en kinderkamers hebben ze met een waardebon van de verhuurder kunnen verven. De mensen die hiervoor hen woonde hadden reinheid niet op een hoog plaatje staan dus de onderverdieping moet echt ook gebeuren. 2 keer zelfs denk ik met al de kattensporen en geuren maar daar is komende tijd echt geen budget voor. 

Wie kan deze lieve moeder en haar zoons helpen om hun huisje op te knappen en eindelijk in hun nieuwe huisje de rust te vinden.

 

Neutrale verf voor dit gezin kun je tijdens openingstijden afgeven op Rene van Chalonstraat 8 in blerick.

Een bijdrage doen aan de verf en klusspullen voor Aysha kan via: https://tikkie.me/pay/eg502rbpn1kjpithh48o  (deze link is geldig tot 28 mei)

 

Er is voor de verf en verfspullen voor  Aysha al 12,50 overgemaakt. (15-05)

1 pers. Dekbedovertrekken jongens

Op dit moment hebben ze jongens alleen een prinsessendekbedovertrek. Hartstikke prima hoor maar 1 is wel lastig dus ik denk dat ze wel erg blij zou zijn met 1 of 2 setjes voor haar jongens. misschien dit keer een beetje in jongenskleuren.

tafelkoelkast

Op dit moment heeft het gezin nog geen koelkast of wasmachine dus met de zomer in aantocht lijkt me het toch handig als ze iets hebben om  voedsel in te bewaren.


fiets jongen 22"

Voor de oudste zoon hebben we al een leuke fiets gevonden dus hij gaat al een paar weken op zijn nieuwe fiets naar school maar voor de jongste hebben we er helaas nog geen gevonden. Heeft iemand nog een leuk 22"jongensfietsje staan wat we voor dit gezin mogen hebben zouden ze daar denk ik erg blij mee zijn.

Lampen woonkamer, keuken en gang

Op dit moment hangen er op de onderverdieping overal peertjes. op het toilet, de keuken, de gang en de woonkamer dus als iemand een aantal mooie lampen overheeft die ze niet gebruiken kun je er deze moeder mee helpen haar huisje een beetje leefbaar te maken.

tuingereedschap en tuinstel klein

De tuin is een grote ramp tot frustratie van de buren. maar als je met niets moet starten is het kopen van tuingereedschap niet het eerste op je  toch al veel te dure lijstje. We zijn voor haar dus op zoek naar tuingereedschap zoals een schep, bezig, hark, schoffel e.d. maar ook een klein zitje zou geweldig zijn zodat ze nu het mooier weer wordt misschien toch een beetje buiten kunnen zitten en genieten op den duur.speelgoedkast kinderkamer

Afgelopen week waren we bij 1 van de moederkind huizen waarmee we samen werken. We gingen op bezoek bij een mama met 2 kinderen die een nieuwe start heeft gekregen in een flatjein Venlo. Ze heeft eigenlijk heel hard iets van een speelgoedkast nodig heeft om alles te kunnen opbergen. de oude is kapot gegaan met verhuizen en nu ligt alles in huis in opgestapelde wasmanden maar dat is natuurlijk geen lange termijn oplossing

Douchecabine

Soms komen we bij situaties uit ja daar hebben wij ook geen kant en klare oplossing voor. We hopen  maar dat er iemand is die toevallig aan het verbouwen is en er 1 heeft staan waar we mee kunnen helpen. Vanmorgen was ik bij Jesper en aniek. In 3 jaar tijd moest Jesper van beide ouders afscheid nemen en bleef achter met zijn ouderlijk huis en de half afgebroken staat waarin ze het door hun ziekte achterlieten (Vader kluste vroeger graag zelf). De dubbele kosten en het plotselinge ontslag van Aniek na de geboorte van hun zoontje zorgden ervoor dat ze een aantal maanden geleden om kosten te besparen in het huis zijn getrokken. De maandelijkse kosten zijn een stuk lager en met de baan van Jesper knokken ze om het huis geschikt te maken voor hun gezin. Veel materialen (overgeblevn stuck, verf, enz enz) hebben ze gekregen van familie. Dus in stapjes komen ze vooruit. Daar is ook geen hulp bij nodig maar toen ik even naar het toilet ging zag ik de badkamer en daar schrok ik wel even van ja. Dit gezin heeft eigenlijk een compleet nieuwe douchecabine nodig. Wat er nu staat is een zelfgefabriceerde telefooncel achtige constructie die lekt als een zeef. Ik geef het weinig kans maar zou er wonder boven wonder iemand zijn die een douchecabine heeft voor dit gezin zouden we een gat in de lucht springen. Op deze manier kan het echt niet maar er is ook geen budget om het aan te pakken. 

Bestek

Jo was maandag in Maasbree bij een van de grote gezinnen welke hij de afgelopen tijd heeft begeleid om een thuis te vinden in het mooie Peel en maas. We hebben voor hen bijna alles bij elkaar maar zijn nog op zoek naar  bestek en een compleet servies voor 7 personen. Heeft iemand dit toevallig thuis staan zodat we hen hiermee kunnen helpen? 


Verf kinderkamers

Afgelopen maandag was mijn collega bij een gezin wat al een tijdje hulp van ons ontvangt. moeder vroeg ons en ook kandoen om hulp bij het opknappen van de kinderkamers die echt aan een opfrisbeurt toe zijn. Omdat mama door haar gezondheid niet zelf kan klussen neemt het klusteam van Kandoen dit voor hun rekening. Het enige waar ze zelf voor moet zorgen is de verf. Rollers, kwasten en al die spullen had mama nog in de schuur liggen. Is er iemand die wat lichte verf over heeft om 2 kleine kinderkamertjes te verven zouje deze moeder uit de brand helpen en kan kandoen er weer een paar mooie frisse kamers van maken.

Verf afgeven voor Bianka  kan tijdens openingstijden op Rene van Chalonstraat 8 in blerick.

Kledingkast meisje

Voor 1 van de meiden die we helpen zijn we op zoek naar een leuke kledingkast zodat haar spullen niet meer op stapeltjes op de grond hoeven te liggen.

Bank

Voor een vader die een eigen stekkie krijgt zijn we op zoek naar een 3 pers bank. liefst stof.