Feestdagen

De feestdagen is iedere keer een grote kern van zorgen voor veel gezinnen en kinderen die in armoede leven. Met verjaardagen vraagt men zich af of ze ook een cadeautje of feestje krijgen zoals andere kinderen en rond de feestdagen begint de twijfel toe te slaan: "zal Sinterklaas  (of de paashaas e.d.) wel langskomen, of rijdt ie ons huisje dit jaar voorbij".

 

Kinderen horen niet de dupe te zijn van de financiele situatie waar ouders soms inkomen, maar dat zijn ze onbewust wel.

 

Met diverse projecten brengt ons animatieteam pret op al die dagen die o zo speciaal zijn in een kinderleven. Met Pasen huppelt de paashaas bij de kinderen langs en rond de intocht van Sinterklaas zie je onze zwarte pieten door heel Venlo voorbij komen op weg naar huisbezoeken of een pieten disco.

 

Verjaardagen

Er zijn in groot Venlo ontzettend veel kinderen waarvan de verjaardag niet of nauwelijks gevierd wordt. Vaak gewoon omdat er thuis geen geld is voor cadeautjes, versieringen of taart. Om van een kinderfeestje nog maar niet te spreken. Daarom hebben we hiervoor de verjaardagspakketten in het leven geroepen. I.s.m. met themakisten die ze mogen lenen voor een kinderfeest toveren we hiermee een glimlach op het gezicht van ieder kind. Zeg nou zelf, Ieder kind  verdient een feestje voor z'n verjaardag.

Meer info over de verjaardagspakketten?

 

Pasen

Tijdens de paasdagen huppelt onze paashaas op bezoek bij de 1 Klein Gebaar kinderen en senioren in de omgeving om zoveel mogelijk paaspret te brengen. Ook dit jaar bezochten we weer enorm veel kinderen waar we eitjes verstopten of uitdeelden.

Meer info over Pasen?


Sinterklaas

Met onze jaarlijkse sppelgoedinzamelingsactie "Wij gaan voor Sinterklaas" en de Sinterklaasmiddag van de motorpieten brengen we verwondering en plezier bij alle kinderen die we bezoeken. Onze pieten doen huisbezoekjes bij de gezinnen, bezoeken scholen in de omgeving en leggen hun oor te luister aan iedere deur om erachter te komen wie zoet is of niet.

 

Meer informatie over Sinterklaas?