Feestdagen

De feestdagen is iedere keer weer een grote kern van zorgen voor veel gezinnen en kinderen die in armoede leven. Met verjaardagen vraagt men zich af of ze ook een cadeautje of feestje krijgen zoals andere kinderen en rond de feestdagen begint de twijfel toe te slaan: "zal Sinterklaas  (of de paashaas e.d.) wel langskomen, of rijdt ie ons huisje dit jaar voorbij", maar ook "hoe overleven we de feestdagen".

 

Kinderen horen niet de dupe te zijn van de financiële situatie waar ouders soms in komen, maar dat zijn ze onbewust wel.

 

Om de feestdagen voor deze gezinnen te overbruggen starten wij in de laatste drie maanden van het jaar een aantal actie's waarbij we een beroep doen op de maaschappij, de mensen om ons heen om ons te helpen.

  • Voor het vierde jaar op rij is de speelgoedinzamelingsactie "Wij gaan voor Sinterklaas" van start gegaan en ook dit jaar hopen we weer voldoende speelgoed, cadeautjes en strooigoed in te zamelen om de tot nu toe al 113 kinderen een leuk sinterklaaspakket te kunnen bezorgen. En we weten uit ervaring dat voor het november is, er nog een heel aantal kinderen zijn bij gekomen.  Daarom zamelen we de komende maand speelgoed en strooigoed in voor de sinterklaaspakketten. Kijk hieronder hoe jij kunt helpen.
  • Vanaf 18 Oktober gaat de verkoop van Speculaaspoppen van start. Een ontzettend leuke clubactie waarmee we ook nog eens een mooie bijdrage voor de feestdagen kunnen inzamelen. Voor iedere verkochte pop ontvangen we voor de Sinterklaasactie 2,75. Wil je onze sinterklaasactie ondersteunen en er een heerlijke grote speculaaspop aan over houden? Bestel dan gauw jouw speculaaspop en doe daarmee een bijdrage aan een vrolijker sinterklaas voor de Venloosche kinderen.
  • Vanaf 31 Oktober starten we met de inzameling van houdbare levensmiddelen, verzorgingsproducten en andere lekkernijen om de gezinnen zo een mooi kerstpakket te kunnen aanbieden.