Sinterklaas nieuws 2018

 Veel ouders zitten nu al met de handen in het haar over de decemberdagen en bij veel mensen is er grote kans dat onze grote kindervriend niet of nauwelijks langs komt.

Dat kan echt niet en dat laten we niet gebeuren.

 

Ieder jaar houden we daarom een grote speelgoedinzamelingsactie om voor de kinderen van Groot Venlo een mooi sinterklaaspakket te maken.

 

Momenteel hebben we er 113 in kaart gebracht die onze hulp nodig hebben, als ze niet vergeten willen worden in december.

En we weten uit ervaring dat er nog veel meer bijkomen voor dat het echt Sinterklaas is. Helpen jullie mee?

Speelgoedinzameling

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer onderweg naar Nederland waar hij ook dit jaar weer heel veel kinderen zal verblijden met zijn komst. Wet is zo'n mooie tijd. Wie kent het niet? Verlanglijstjes maken en een mooie kleurplaat voor de sint, knutselen op school en sinterklaas liedjes door het huis. Gezellig samen met de hele familie of misschien gewoon lekker thuis. Het fantaseren over wat sinterklaas jou zal brengen dit jaar... De spanning is alom. En dan is het eindelijk zover. Het is pakjesavond, het enthousiasme is op ieder kindergezichtje af te lezen... Wat zit er in die prachtige pakjes? Zal er ook 1 voor mij bij zitten?

 

 

 

Helaas zijn er in Groot Venlo een heleboel gezinnen die opgroeien in zware financiële omstandigheden.

 

 

 

Gezinnen die waarschijnlijk niet of nauwelijks sinterklaas kunnen vieren omdat er simpelweg de financiële middelen niet voor zijn. Dat kunnen en mogen we niet laten gebeuren, ieder kindje verdient een glimlach op zijn gezicht met sinterklaas.

 

De verwondering als je een pakje krijgt, de blijdschap. Het uitpakken van het sinterklaaspapier en zelfs het showen van je cadeautje aan je vriendjes op de eerste dag school.

 

 

Help daarom mee en bezorg een van de kinderen van 1 Klein Gebaar een bijzonder sinterklaasfeest.

Crowdfunding

Speculaaspop

Dit jaar doen wij (voor het eerst) mee met de Speculaaspoppenactie.

We verkopen dus vanaf 18 oktober deze heerlijke grote speculaaspoppen ten bate van Stichting 1 Klein Gebaar.

Wil je ook zo’n heerlijke 500 grams speculaaspop of wil je helpen met de verkoop? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Ze kostten 5,- per stuk en dienen bij bestelling betaald te worden.


Zwarte pieten agenda

Ook dit jaar zul je onze zwarte pieten door heel groot Venlo voorbij zien komen. Naast de huisbezoeken die ze brengen bij de 1 Klein Gebaar kinderen zijn er een aantal activiteiten bij andere organisaties die we een warm hart toedragen en graag mee willen helpen.

Ieder jaar kiezen we (afhankelijk van het aantal pieten die we hebben) 1 of 2 basisscholen uit die door de bezuinigingen geen of weinig mogelijkheden hebben om zwarte piet te laten langskomen, daar brengen we dan de nodige pietenpret. Ook is vanaf vorig jaar de pietendisco een feit, iets waar we ons ook dit jaar weer enorm op verheugen.

  • 23 November 19.30 - 21.30 uur   Jeugddisco Den Dörpel, Pieten disco
  • 30 November 9.15 - 10.15 Psz Robinson
  • 30 November 14.30 - 17.00 Van Delft Pepernotenfabriek Venlo
  • 1 December 14.00 - 17.00 uur  Muspelheim, Pieten disco
  • 3 December 10.00 - 11.00 uur Salzerhoaf, Pietengym