1 Klein Gebaar projecten

De projecten  en werkzaamheden van de stichting worden uitgevoerd door vrijwilligsters. Ervaringsdeskundigen, moeders en oma's die hun kennis inzetten om gezinnen te helpen. Met behulp van een kledingafdeling en een moeder/kindruimte voor aanstaande moeders geven we net dat beetje ondersteuning dat ze vaak nodig hebben in zware financiële tijden.

 

1 klein gebaar heeft meerdere afdelingen en projecten die samen een totaal hulp aanbod kunnen doen waar nodig is.

Dat word per gezin en situatie even samen met de cliënt of hulpverlener bekeken.

Deze afdelingen zijn :

Kledingafdeling

Één van de belangrijkste vormen van ondersteuning die we proberen te bieden is om te helpen door middel van onze kledingafdeling. Hiermee helpen we het hele jaar door met kleding, schoenen voor baby, kind en volwassenen. Maar ook werkkleding, zwemspullen en sportkleding doen we de gezinnen vaak een groot plezier mee.

Babyafdeling

Een baby, een nieuwe leven. Geluk, liefde maar ook nieuwe angsten en zorgen voor je kleintje zijn gevoelens waar iedere ouder mee kampt. Maar tel daar eens de zorgen bij als je het financieel zwaar hebt en je onverwacht zwanger bent. Heeft de kleine vanaf de geboorte wel alles wat hij of zij nodig heeft. Een bed om in te slapen, kleding en andere babyspullen die zo'n klein wezentje nodig heeft.

Een goede start is zo belangrijk...


Speelgoedafdeling

De speelgoedafdeling zamelt het hele jaar door speelgoed in. Nieuw en zo goed als nieuw speelgoed word bewaard voor verjaardagen, communies en sinterklaas. Goed speelgoed met gebruikerssporen komt in de speelgoedafdeling te staan waar de gezinnen kunnen uitzoeken wanneer ze langskomen.

Kinderactiviteitenteam


Tender & Care

 

 

Het initiatief Tender & Care ondersteund met beauty en verzorgingspakketten mensen die het financieel niet redden en niet de mogelijkheid hebben deze producten zelf te kopen. 

Onze professionals zorgen op vaste dagen voor een nieuw kapsel of zelfs een make-over als dat nodig is. Zo kunnen mensen vol zelfvertrouwen weer de wereld aan.

 

Verjaardagspakketten

Er zijn in groot Venlo ontzettend veel kinderen waarvan de verjaardag niet of nauwelijks gevierd wordt. Vaak gewoon omdat er thuis geen geld is voor cadeautjes, versieringen of taart. Om van een kinderfeestje nog maar niet te spreken. Daarom hebben we hiervoor de verjaardagspakketten in het leven geroepen. Ieder kind  verdient een feestje voor z'n verjaardag.