Stichting 1 Klein Gebaar ondersteund omgeving Groot Venlo gezinnen die het financieel niet redden en niet in aanmerking komen voor de hulpregelingen van de gemeente en voedselbank. Daarnaast helpen we hulpverleners en vrijwilligers van andere organisaties zoals Wel.kom, Mee, Szwv, Bureaujeugdzorg e.d. wanneer zij voor hun cliënten op andere plaatsen niet met hun hulpvraag terecht kunnen.

D.m.v. kleding, speelgoed, babyspullen e.d. die we krijgen van lieve mensen en ondernemers die ons goede doel een warm hart toedragen, kunnen we preventief inspringen wanneer we zien of merken dat er gezinnen in nood zijn en zo in korte tijd voor een "nieuwe start" , kleding of babyspullen kunnen zorgen mocht dat nodig zijn.

 

De projecten  en werkzaamheden van de stichting worden uitgevoerd door vrijwilligsters. Ervaringsdeskundigen, moeders en oma's die hun kennis inzetten om gezinnen te helpen. Met behulp van een kledingafdeling en een moeder/kindruimte voor aanstaande moeders geven we net dat beetje ondersteuning dat ze vaak nodig hebben in zware financiële tijden.

 

1 Klein Gebaar werkt het liefst samen met organisaties, hulpverleners en initiatieven die net als wij opkomen voor gezinnen en kinderen in armoede.

 

Ons animatieteam zorgt voor alle kinderpret bij speciale feestdagen zoals Sinterklaas, verjaardagen en bijvoorbeeld Pasen.

Door verschillende projecten zoals het maken van verjaardagspakketten, de paashaas die eitjes uitdeelt of de jaarlijks inzamelingsactie voor Sinterklaas en Kerstmis kunnen we de kinderen van deze gezinnen ook tijdens de feestdagen verrassen.

 

1 Klein Gebaar hal

Moeskampstraat 36

5921 VE Venlo-Blerick

1kleingebaar@gmail.com

06-33658263