Stichting 1 Klein Gebaar ondersteund gezinnen die het financieel niet redden en niet in aanmerking komen voor de hulpregelingen van de gemeente en voedselbank. Daarnaast helpen we hulpverleners en vrijwilligers van andere organisaties zoals Wel.kom, Mee, Szwv, Bureaujeugdzorg e.d. wanneer zij voor hun cliënten op andere plaatsen niet met hun hulpvraag terecht kunnen.

D.m.v. kleding, speelgoed, babyspullen e.d. die we krijgen van lieve mensen en ondernemers die ons goede doel een warm hart toedragen, kunnen we preventief inspringen wanneer we zien of merken dat er gezinnen in nood zijn en zo in korte tijd voor een "nieuwe start" , kleding of babyspullen kunnen zorgen mocht dat nodig zijn.

 

De projecten  en werkzaamheden van de stichting worden uitgevoerd door vrijwilligsters. Ervaringsdeskundigen, moeders en oma's die hun kennis inzetten om gezinnen te helpen. Met behulp van een kledingafdeling en een moeder/kindruimte voor aanstaande moeders geven we net dat beetje ondersteuning dat ze vaak nodig hebben in zware financiële tijden.

 

1 Klein Gebaar werkt het liefst samen met organisaties, hulpverleners en initiatieven die net als wij opkomen voor gezinnen en kinderen in armoede.

 

Draaiende op de kracht van lieve vrijwilligers die met hart en energie ervoor zorgen we ervoor dat moeders gehoord en waar mogelijk geholpen worden in hun hulpvraag.

1 klein gebaar heeft meerdere afdelingen die samen een totaal hulp aanbod kunnen doen waar nodig is. Dat word per gezin en situatie even samen met de cliënt of hulpverlener bekeken.

Deze afdelingen zijn :

Kleding

Één van de belangrijkste vormen van ondersteuning die we proberen te bieden is   door middel van onze kledingafdeling. Hiermee helpen we het hele jaar door met kleding, schoenen voor baby, kind en volwassenen. Maar ook werkkleding, zwemspullen en sportkleding doen we de gezinnen vaak een groot plezier mee.

De kledingafdeling  met kleding, schoenen en jassen van maat 74 kind tot xxxl volwassenen.

Babyspullen

In onze moeder en kind ruimte verzamelen we alles  voor de zwangerschap en baby's eerste jaar.  We maken babypakketten en zorgen regelmatig voor een complete babyuitzet.


Speelgoed

De speelgoedafdeling zamelt het hele jaar door speelgoed in. Nieuw en zo goed als nieuw speelgoed word bewaard voor verjaardagen, communies en sinterklaas. Goed speelgoed met gebruikerssporen komt in de speelgoedafdeling te staan waar de gezinnen kunnen uitzoeken wanneer ze langskomen.

Tender & Care


Tender and Care Venlo, zij helpen bij de eerste hulp in hygiene zogezegd. Door middel van het inzamelen van beauty en verzorgingsproducten maken we 4x per jaar een mooi beautypakket voor ze. Op vaste dagen kan er ook een afspraak gemaakt worden met een van onze kappers voor een nieuw kapsel of schoonheidsbehandeling.


Kinderactiviteitenteam

De vrijwilligers van het kinderactiviteitenteam helpen bij alle kinderpret van kinderactiviteiten en verjaardagsfeestjes tot de paashaas en zwarte piet.

 

 

Administratie

De administratie, helpt met inschrijvingen en doorverwijzingen naar Leergeld,jeugd sportfonds, hulpverleners en andere organisaties.
Deze mensen schrijven bij noodsituaties ook hulpfondsen en bedrijven aan wanneer er ergens hulp bij nodig is.