Speelgoedafdeling

Net als bij alle spullen die bij 1 Klein Gebaar binnenkomen word er ook bij het speelgoed gecontroleerd op kwaliteit, compleetheid, of het niet kapot is. Er zijn vrijwilligers die puzzels en spellen nakijken maar ook poppenmoeders die een liefdevolle hand leggen aan al de poppen en poppenspullen die we krijgen. Er is zelfs een team wat dozen en kisten LEGO sorteert en volgens bouwtekeningen  weer opbouwt (en afbreekt en inpakt natuurlijk) zodat de kinderen ze daarna compleet mee naar huis kunnen nemen.

 

Nieuw speelgoed en zo goed als nieuw speelgoed word gebruikt voor de verjaardagspakketten en Sinterklaas. Speelgoed met teveel gebruikerssporen krijgen een plekje in onze speelgoedafdeling waar kinderen naar hartenlust met 1 van de vrijwilligsters kunnen kijken tussen het speelgoed terwijl mama rustig door de kleding kan kijken voor het gezin.

 

2 x per jaar houden we speelgoeddagen, op die dagen staat de hele 1 Klein Gebaar hal in het teken van kinderen en speelgoed zodat de gezinnen voor de zomer en kerstvakantie alles in huis hebben wat ze maar nodig kunnen hebben voor hun gezin.

speelgoed met gebruikerssporen

In onze 1 Klein Gebaar hal is een speelgoedafdeling waar al het complete, niet kapotte speelgoed komt te staan. Moeders en kinderen kunnen hier zelf komen uitzoeken wat ze leuk vinden, nodig hebben en willen hebben.

De dames van deze afdeling zijn echte troeteltantes en helpen de kinderen graag met shoppen terwijl moeders rustig kijken voor kleding of huisraad.

Verjaardagspakketten

Er zijn in Limburg ontzettend veel kinderen waarvan de verjaardag niet of nauwelijks gevierd wordt. Vaak gewoon omdat er thuis geen geld is voor cadeautjes, versieringen of taart. Om van een kinderfeestje nog maar niet te spreken. Daarom hebben we hiervoor de verjaardagspakketten in het leven geroepen. Omdat ieder kind een feestje verdient voor z'n verjaardag. wat zamelen we hiervoor in:

  • Allereerst natuurlijk speelgoed of andere leuke cadeaus, voor kinderen van 1 tot 14 (niet kapot).

     

    Versieringen, uitnodigingen, taart en cakemixen, ballonnen maar ook limonadesiroop uitdeelcadeautjes en chips zijn altijd heel erg welkom voor de verjaardagspakketten.

     

Sinterklaaspakketten

Het hele jaar door verzamelen we nieuw en zo goed als nieuw speelgoed voor kinderverjaardagen en Sinterklaas. In het najaar starten we ieder jaar de speelgoed inzamelingsactie "Wij gaan voor Sinterklaas" om de rest van het speelgoed voor de dit jaar 188 kinderen bij elkaar te krijgen. Wil je speelgoed of pepernoten en strooigoed doneren, meedoen met ons pietenteam of op een andere manier helpen met de sinterklaasactie stuur een mail naar info@1kleingebaar.nl o.v.v Wij gaan voor sinterklaas.