Feestdagen

De feestdagen is iedere keer weer een grote kern van zorgen voor veel gezinnen en kinderen die in armoede leven. Met verjaardagen vraagt men zich af of ze ook een cadeautje of feestje krijgen zoals andere kinderen en rond de feestdagen begint de twijfel toe te slaan: "zal Sinterklaas  (of de paashaas e.d.) wel langskomen, of rijdt ie ons huisje dit jaar voorbij", maar ook "hoe overleven we de feestdagen".

 

Kinderen horen niet de dupe te zijn van de financiële situatie waar ouders soms in komen, maar dat zijn ze onbewust wel.

 

Om de feestdagen voor deze gezinnen te overbruggen starten wij in de laatste drie maanden van het jaar een aantal actie's waarbij we een beroep doen op de maatschappij, de mensen om ons heen om ons te helpen.

 

Kijk hieronder hoe jij kunt helpen.

Kerst 2020

  • Vanaf 31 Oktober starten we met de inzameling van houdbare levensmiddelen, verzorgingsproducten en andere lekkernijen om de gezinnen zo een mooi kerstpakket te kunnen aanbieden.
  • Vanaf maandag 7 december beginnen we met het plaatsen van de wensen voor onze "wensenboom" op social media, de website en achter in de tuin. Ieder jaar dienen gezinsleden wensen in klein en groot in de hoop dat iemand deze toevallig kan en wil vervullen. Afgelopen kerst werden er maar liefst 67 wensen op deze manier vervuld .                                          Digitale wensen, onder de tieners hebben we er een heleboel:
  • Een eigen Mobieltje is toch wel het meest gevraagd in de wensenboom ieder jaar. Heb jij er nog 1 in de kast liggen waar je niets mee doet zijn de tieners van de 1 Klein Gebaar er hartstikke blij mee. In deze tijd en maatschappij heb je als tiener gewoon een mobieltje "nodig"(hard gezegd) om met je vrienden en school in contact te blijven.
  • Computers, consoles, laptopjes, pads e.d. zijn een luxe artikel waar we nooit om vragen. Maar zou er een liggen te verstoffen bij jullie thuis kennen we een heleboel gezinnen die we er dolgelukkig mee maken.
  • Zou je thuis nog spellen voor de wii, ds, PS of Xbox hebben liggen zijn we daar ook heel erg blij mee. we hebben het afgelopen jaar een aantal consoles gekregen en die een mooi thuis kunnen geven maar spelletjes zijn altijd welkom.