1 Klein Gebaar projecten

De projecten en werkzaamheden van de stichting worden volledig uitgevoerd door vrijwilligsters die helpen waar ze kunnen. Ze zetten hun tijd, energie en talenten in om zich samen sterk te maken in het gevecht tegen de verborgen armoede in Limburg. Met behulp van een diversiteit aan hulpmogelijkheden zoals o.a. onze kledingafdeling en een moeder/kindruimte voor aanstaande moeders geven we net dat beetje verlichting en ondersteuning dat ze vaak nodig hebben in zware financiële tijden.

 

1 klein gebaar heeft meerdere afdelingen en projecten die samen een totaal hulp aanbod kunnen doen waar nodig is, dat word per gezin en situatie even samen met de cliënt of hulpverlener bekeken.

Deze afdelingen zijn :

Kledingafdeling

Één van de belangrijkste vormen van ondersteuning die we proberen te bieden is om te helpen door middel van onze kledingafdeling. Hiermee helpen we het hele jaar door met kleding, schoenen voor baby, kind en volwassenen. Maar ook werkkleding, zwemspullen en sportkleding doen we de gezinnen vaak een groot plezier mee.

Babyafdeling

Een baby, een nieuwe leven. Geluk, liefde maar ook nieuwe angsten en zorgen voor je kleintje zijn gevoelens waar iedere ouder mee kampt. Maar tel daar eens de zorgen bij als je het financieel zwaar hebt en je onverwacht zwanger bent.

Heeft de kleine vanaf de geboorte wel alles wat hij of zij nodig heeft. Een bed om in te slapen, kleding en andere babyspullen die zo'n klein wezentje nodig heeft. Daar helpt onze babyafdeling.

Een goede start is zo belangrijk...


Speelgoedafdeling

De speelgoedafdeling zamelt het hele jaar door speelgoed in. Goed speelgoed met gebruikerssporen komt in de speelgoedafdeling te staan waar de gezinnen kunnen uitzoeken wanneer ze langs- komen. Nieuw en zo goed als nieuw speelgoed word bewaard voor verjaardagen, communies en sinterklaas.

Kinderactiviteitenteam

Ons activiteitenteam zorgt voor de nodige kinderpret op alle kinderfeestjes en kinderactiviteiten die we organiseren of aan deelnemen. Naast het spelen en knutselen of het begeleiden van de spelletjes op speldagen zijn zij ook verantwoordelijk voor alle o zo belangrijke kinderfeestdagen. Met de paasdagen zorgen zij voor de paasbezoekjes bij gezinnen, verenigingen en peuterspeelzalen. En tijdens de decembermaanden zijn ze druk met  alle pietenactiviteiten, disco's en bezoekjes aan kinderen, scholen en verenigingen.  Alles voor de glimlach van een kind.

Vrijwilligsters gezocht

Omdat er steeds meer kinderen bijkomen en we niemand willen teleurstellen zoekt ons activiteitenteam nog een of twee leuke, spontane en ietwat gekke collega's die willen helpen met kinderactiviteiten, onze typetjes of het begeleiden van mascottes. Leuke pieten voor de decemberdagen zijn vanwege de drukte ook altijd meer dan welkom. Heb je interesse of wil je meer weten stuur dan een mailtje naar Twestheim@1kleingebaar.nl .


Tender & Care

 

Uiterlijke verzorging is belangrijk, voor iedereen. Hoe vaak zie je dat kinderen maar ook volwassenen sociaal worden buitengesloten bij sociale activiteiten, school, hobby's maar ook met solliciteren en op de werkvloer. Simpelweg omdat hun kleding schoon, maar oud en versleten zijn? Of hun haar en uiterlijk onverzorgd overkomt. Het antwoord is TE VAAK.

 

Dat zou niet mogen voor komen. Vooral omdat we ze zelf kunnen helpen. Het initiatief Tender & Care ondersteund met beauty- en verzorgingspakketten mensen die het financieel niet redden en niet de mogelijkheid hebben deze producten zelf te kopen. 

 

Onze professionals zorgen op vaste dagen voor een nieuw kapsel of in samenwerking met de dames van de kledingafdeling zelfs voor een make-over als dat nodig is. Zo kunnen mensen vol zelfvertrouwen weer de wereld aan.

 

Verjaardagspakketten

Er zijn in Limburg ontzettend veel kinderen waarvan de verjaardag niet of nauwelijks gevierd wordt. Vaak gewoon omdat er thuis geen geld is voor cadeautjes, versieringen of taart. Om van een kinderfeestje nog maar niet te spreken. Daarom hebben we hiervoor de verjaardagspakketten in het leven geroepen. Ieder kind  verdient een feestje voor z'n verjaardag.

 

We zamelen dan ook het hele jaar door nieuw en zo goed als nieuw speelgoed in maar ook andere leuke feestattributen om een leuk cadeaupakket te kunnen maken voor deze kinderen.

 

Daarnaast kunnen de gezinnen themakisten lenen waarmee ieder kinderfeestje een succes moet worden.